Studijski album popularnih muzičara "Igre prijestolja"

Radiosarajevo.ba
Studijski album popularnih muzičara "Igre prijestolja"
Foto:Facebook / Detalji snimanja osme sezone "Igre prijestolja" čuvaju se u strogoj tajnosti
Snimanje osme sezone „Igre prijestolja“ još je u toku, a informacije sa seta strogo su čuvane.

Nedavno je glumac Nikolaj Coster-Waldau izjavio da se scenariji automatski brišu nakon snimanja pojedinih scena, kako bi se onemogućilo ikakvo curenje informacija o nadolazećem sadržaju. No, iako se o završnoj sezoni serije ne zna praktički ništa, zanimljive se inicijative i kreativni procesi pokreću oko nje. Najsvježija vijest je najava o saradnji između HBO-a i Columbije Records,  piše Serijskiubojica.hr.

Naime, ove dvije kompanije, koje u svojim područjima djelovanja predstavljaju prave gigante i svojevrsne institucije kulurne industrije, planiraju realizaciju muzičkog projekta koji bi funkcionirao kao popratni sadržaj osme sezone GoT-a. Riječ je o projektu koji bi, prema informacijama koje stižu s HBO-a, okupio brojne popularne izvođače različitih provenijencija, žanrova i stilova. Cilj inicijative bio bi tako snimanje jednog cjelovitog studijskog albuma čije bi pjesme bile inspirirane „Igrom prijestolja“.

Sheeran: Na snimanju

FOTO: Facebook: Sheeran: Na snimanju "Igre prijestolja"

HBO nije otkrio nikakve detalje o tome, a za sada mudro šuti i Columbia Records. No, mediji kao mediji, spekuliraju. Tako se različitim kanalima i društvenim mrežama nagađa ko bi mogao biti dio projekta. Većina se komentatora slaže oko toga da bi veliku većinu, a možda i čitav sastav izvođača, mogla činiti imena koja su vezana za Columbiju ili za neke od drugih izdavačkih kuća koje spadaju pod okrilje Sonyja. Spominju se tako floydovci Roger Waters i David Gilmour te Arcade Fire i Tenacious D.

Ukoliko se HBO i Columbia Records odluče za ovu opciju, onda bi iz projekta ispali muzičari koji su već gostovali u „Igri prijestolja“, poput Coldplayja, Mastodona i Eda Sheerana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije