Na Titanicu se pojavila stvarna ljubavna priča, a svi su pričali o Jack i Rose

Radiosarajevo.ba
Na Titanicu se pojavila stvarna ljubavna priča, a svi su pričali o Jack i Rose
YouTube / Prtscr
Dvadeset godina prošlo je od početka prikazivanja Titanica, a gledatelji još uvijek saznaju detalje o filmu koji su im dosad promakli.

Iako ljubavna priča Jacka i Rose očigledno dominira filmom, malo ko zna da se u filmu krije jedna ljubavna priča utemeljena na stvarnom događaju.

Naime, pri kraju filma u jednoj sceni vidi se stariji bračni par koji zagrljen leži u krevetu dok brod tone, a taj par zaista je i postojao na pravom putovanju legendarnog broda. Riječ je o američkom kongresmenu Isidoru Strausu i njegovoj supruzi Idi. U braku su bili od 1871. godine, dakle nešto manje od 41 godinu.

Oni su putovali prvim razredom do SAD-a, a prije toga su uživali na odmoru u Francuskoj, piše The Lad Bible. Straus je bio i suvlasnik poznate robne kuće Macy's te su njih dvoje bili jedni od najbogatijih ljudi na brodu.

Zato je Idu, kad se Titanic zabio u ledenjak, kao ženu i putnicu prvog razreda čekalo osigurano mjesto u čamcu za spašavanje, no Isidor je, poput svih muškaraca, morao ostati na brodu i pomagati ostalim putnicima. Straus je odveo suprugu do čamaca za spašavanje, no ona je odbila ući bez njega.

Nakon toga Isidoru je, kao jednom od najbogatijih putnika, čak ponuđeno mjesto u čamcu, no on je svejedno odbio te su se njih dvoje dogovorili da će zajedno čekati kraj na brodu. Potonuli su s Titanicom, a njihova priča ostala je zapisana u historiji.

Postojala je čak i scena koja je opisivala taj hrabar čin bračnog para, no kasnije je izbrisana te je u film dospjela samo scena u kojoj par leži u krevetu. 

To nije jedina izbrisana scena iz Titanica zbog koje biste vjerojatno tijekom filma cmizdrili još i više, nedavno se na internetu pojavila i scena s broda Carpathia koja nije dospjela u završnu verziju filma.

Riječ je o sceni koja se odvija na brodu Carpathia nakon spašavanja preživjelih s Titanica. Kamera prati Rose koja izmorena tumara brodom dok je majka i zaručnik pokušavaju pronaći, a oko nje se vide očajnički pogledi ostalih putnika koji pokušavaju pronaći članove svojih porodica.

Na kraju je u filmu završio samo manji dio ove scene. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije