Muzičari iz Konjica posvetili pjesmu svome gradu

Radiosarajevo.ba
Muzičari iz Konjica posvetili pjesmu svome gradu
PrtScr / Konjic

„Zagrli ovaj grad“ je pjesma na kojoj su radili brojni muzičari iz Konjica, a izvode je Berin Buturović, Dado Macić, Zejd Šoto i hor Sejfullah. Autor teksta i muzike je Fadil Buturović, a aranžman potpisuje Mahir Sarihodžić.

Emotivna pjesma i spot su djelo muzičari koji su u ovim vremenima željeli da svojim sugrađanima, ali i svima koji Konjic osjećaju bliskim, ispričaju priču o svome gradu, gradu koji je u prethodnom periodu bio zahvaćen pošasti.

Mi smo već ranije imali ideju i počeli smo praviti prve note i prije pandemije, koja nas je dodatno motivirala. Velika je priča u pitanju, ima nas iz različitih stilova muzike i dijelova regiona. Željeli smo ostaviti jedan pečat i da poklonimo jednu himnu našem gradu, jer bez obzira na to gdje smo, Konjic je naša emotivna baza, kojoj se uvijek vraćamo. Na kraju, nije potrebna nikakva posebna inspiracija da bi se napisala pjesma voljenom gradu.“ – rekao je Fadil Buturović, autor pjesme.

Fokus cijeloga spota i pjesme je na ljudima, jer oni čine jedan grad posebnim.

„Trudili smo se da prenesemo duh našeg grada. U spotu možete vidjeti vrlo značajne ličnosti i neke od legendi Konjica, iz raznih sfera od intelektualaca, umjetnika, muzičara, pisaca i sportista. Ipak glavni fokus je na herojima koji su među nama i koje srećemo svaki dan. Ako vas neki stihove podsjete i na Vaš grad, mi smo uspjeli u našoj misiji. Moram se zahvaliti svima koji su doprinijeli u stvaranju ove priče, a posebno Marku Jovančiću i Lejli Durmo, koji su svojom posvećenošću i trudom uspjeli kadrovima pretočiti sve emocije pjesme u spot“, rekao je Berin Buturović.

Poseban izazov bilo je snimanje u doba pandemije, a učesnici ističu kako su pripadnici civilne zaštite i kriznog štaba bili prisutni na snimanju sve vrijeme, kako bi osigurali da se poštuju sva potrebna pravila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije