Miralem Pjanić u novom dokumentarnom serijalu Netflixa

Radiosarajevo.ba
Miralem Pjanić u novom dokumentarnom serijalu Netflixa
Netflix, vjerovatno najpoznatija kompanija koja pruža uslugu strimovanja multimedijalnog sadržaja na svijetu, objavila je novi dokumentarni serijal u kojem se pojavljuje i Miralem Pjanić.

Dokumentarni serijal u tri epizode o najtrofejnijem fudbalskom klubu Italije počeo se emitovati na Netflixu, a serijal se zove "First team: Juventus", odnosno ako prvedemo na bosanski jezik "Prvi tim: Juventus".

U dokumetnarcu se pojavljuje i jedan od najvažniji fudbalera u trenutnoj ekipi giganta s Apenina - Miralem Pjanić.

"Netflix je nas kontaktirao. Željeli su snimiti neki serijal o fudbalskom svijetu i razmatrali su razne opcije. Bili su zainteresovani za našu priču, a mi smo obećali pristup svemu. Njihova ekipa je došla iz Sjedinjenih Američkih Država i snimali su od sredine augusta do sredine decembra. Nisu snimali svaki dan, ali često su bili s nama. Bili su na treninzima, gostovanjima, ali su dobili i pristup koji ne možete dobiti često.

Bili su u svlačionici dok je trener govorio o taktici, kao i u teretani. Pričali su s igračima o privatnom životu, posjetili njihove kuće, snimali ih dok idu po djecu u školu ili izlaze s djevojkama. To je prilika da prezentujemo klub na platformi koja ima 110 miliona korisnika, a polovina je iz Sjedinjenih Američkih Država. I to je neprocijenjivo, to je šansa da narastermo još i dobijemo nove navijače", poručio je finansijski direktor Juventusa - Federico Palombo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije