Vukašinović iskreno o osmoj deceniji i greškama: Sad se borim za egzistenciju

Radiosarajevo.ba
Vukašinović iskreno o osmoj deceniji i greškama: Sad se borim za egzistenciju
Foto: RAS Srbija / Milić Vukašinović

Milić Vukašinović je prije mjesec dana zagazio u osmu deceniju života.

"Imam 70 godina, ali nisam penzioner, jer nemam penziju i moram da se borim za egzistenciju", kazao je Milić Vukašinović, legenda rock-scene bivše Jugoslavije, za Novosti.

Ispričao je da je u kafanama za noć ostavljao toliki bakšiš koji je mogao podmiriti i više od mjesečne uplate doprinosa.

"Nisam uplaćivao doprinose, a u kafani sam za noć davao toliki bakšiš, vodeći se sloganom - ako ću da živim od penzije, bolje da umrem. I eto, nisam umro, a nemam ni penziju", govori Vukašinović, koji je titulu "doktora za rokenrol" ponio 1977. godine, kada je s grupom "Vatreni poljubac" snimio istoimeni hit, a do tad je već postao poznat svirajući gitaru i bubnjeve, prvo u "Indeksima", a poslije u "Bijelom dugmetu".

Milić Vukašinović i izgledom i duhom daleko je mlađi od onoga šta mu piše u matičnim knjigama. I dalje komponuje, piše tekstove, a radi i na trećem dijelu svoje autobiografije.

Nikada nije krio da je živio poročnim životom. Ženio se tri puta, ali brak sa Suzanom i ljubav u kojoj uživaju više od 10 godina, pomogli su mu da se riješi poroka.

"Da se pre 10 godina Suzana nije pojavila u mom životu, sumnjam da bih doživeo i slavio jubilarni rođendan, niti bi bilo ovog intervjua. Dok nju nisam sreo, moja mera u piću bila je do kliničke smrti, a naša obostrana ljubav, veća od života, učinila je da se odreknem svih opijata. Već deceniju, ispunjen i zadovoljan, živim tu ljubav sa Suzanom, uz kafu i cigaru", kazao je Vukašinović za Novosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije