Mikula objavio novi hit singl - Motel Šešlije

Radiosarajevo.ba
Mikula objavio novi hit singl - Motel Šešlije
YouTube / Mikula
Dobrodošli u Motel Šešlije!

Koliko puta ste prošli pored "neobičnog" građevinskog zdanja u Šešlijama? Za one koji ne znaju, Šešlije su mjesto koje se nalazi nekih 16 ili 17 km od Doboja prema Derventi na putu M17. E sad, sigurno vam je u glavi slika objekta koji ima namjenu restorana i motela. 

Kao što inače u muzici autori opisuju neke događaje, tako su 1977. godine Eagles-i snimili pjesmu "Hotel California". Tada ni grupa Eagles nije nazvala pjesmu po pravom imenu hotela već po logaciji. E pa tako smo sad i mi dobili svevremenski hit "Motel Šešlije". Tačnije, muzičar Bojan Mikulić Mikula je obradio „ Hotel California“ na njemu svojstven način. Tekst je  satiričnog karaktera i govori o životu i uživanju ljudi sa ovih prostora , a ritam obećava dobru zabavu.

Pored Mikule, na pjesmi su radili i svirali Dragan Jovanović (bubanj), Dinko Kulenović (bas), Milan Plećaš (solo gitara) i Milan Sudžuk (klavijature). Aranžman potpisuju Mikulić i Kulenović, a snimana je u Inđiji, Beogradu i Prijedoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije