Optužila ga Winona Ryder: Mel Gibson dobio otkaz?

Radiosarajevo.ba
Optužila ga Winona Ryder: Mel Gibson dobio otkaz?
Foto: EPA-EFE / Mel Gibson

Mel Gibson, 64-godišnja zvijezda Smrtonosnog oružja, Hrabrog srca i brojnih drugih filsmkih hitova, neće ponoviti svoju ulogu u Netflixovom dugo očekivanom nastavku Chicken Runa (Pobuna u kokošinjcu), saopćili su iz produkcije.

U ovom crtiću posudio je glas Rockyju, jednom od glavnih likova.

Kako prenose brojni mediji, odluka je došla nakon što je Gibsona glumica Winona Ryder optužila za antisemitske primjedbe na jednoj zabavi 1995. godine.

"Bili smo na zabavi s jednim od mojih dobrih prijatelja, a Mel Gibson pušio je cigaru", rekla je 48-godišnja glumica za Sunday Times.

Ispričala je da je neko pokrenuo temu židovske vjere, a Gibson se okrenuo prema njoj i pitao je da li je i ona izbjegla pećnicu, što je bila očita referenca na način na koji su židovski zarobljenici ubijani u Holokaustu.

Ryder tvrdi da je Gibson na istoj zabavi pitao njenu gej prijateljicu hoće li on sad od nje dobiti AIDS. Dodala je kako se kasnije pokušao izviniti.

No, Gibsonovi predstavnici opovrgnuli su njene optužbe, kazavši da su sto posto netačne.

Ryder je prvi put ovaj incident pomenula 2010. godine, a sada je ponovo stala iza svojih tvrdnji.

"Vjerujem u iskupljenje i oprost i nadam se da je gospodin Gibson pronašao zdrav način da se nosi sa svojim demonima, ali ja nisam jedan od njih", saopćila je za Variety.

Gibson je za antisemitističke komentare prvi put optužen 2006. godine, kad je zaustavljen zbog vožnje pod uticajem, a policajki je rekao da su "Židovi zaslužni za sve ratove svijeta".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije