Mejrema Bešlija predstavila novu pjesmu "Rano moja nepreboljena"

Promotivni tekst
Mejrema Bešlija predstavila novu pjesmu "Rano moja nepreboljena"
Foto: Promo / Mejrema Bešlija

Pjesma "Rano moja nepreboljena" u interpretaciji Mejreme Bešlije osvojila je na festivalu Ilidža 2019 nagrade za najbolju muziku i najbolji tekst.

Pjesma je studijski uobličena u studiju "Amadeus" Marina Meštrovića. Autor muzike, teksta i aranžmana je Mujo Hodžić. Video produkcija je djelo Anisa Mujanovića.

Ovo je prvi spot mlade i izuzetno talentovane Mejreme Bešlije koja je je već na Ilidžanskom festivalu snažno skrenula pažnju publike i stručne kritike svojim prefinjenim glasom o kojem su se pohvalno izrazila, između ostalih, i velika imena domaće muzičke scene( Halid Bešlić, Marin Meštrović...) i upravo zbog upečatljivosti njenog vokalnog izraza, predviđaju joj blistavu karijeru.

Mejremin glas koji nosi elemente senzibiliteta velike Vide Pavlović, fatalizma i derta jednog Halida Bešlića ili tragike neponovljive Silvane Armenulić, naslanja se na muzički izražaj autora Muje Hodžića, a sve skupa nastojeći ponuditi svoje viđenje evoluiranja tradicionalne narodne pjesme sa ovih prostora sa nenasilnim formama melodijskih linija, a u tom duhu i teksta i aranžmana koji je obogaćen novijim zvukom.

Nastavak ovog stila slijedi na idućem Bihaćkom festivalu gdje će se Mejrema Bešlija predstaviti sa novom pjesmom.

Pjesmu možete poslušati u nastavku:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije