Mamma Mia: ABBA se vraća nakon 35 godina!

Radiosarajevo.ba
Mamma Mia: ABBA se vraća nakon 35 godina!
Svi su to čekali: Agnetha, Björn, Anni-Frid i Benny ponovo su zajedno! Kultni švedski pop bend ABBA najavio je povratak u zvaničnoj izjavi na Instagramu.

Prošlo je 35 godina od kada su Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad i Agnetha Faltskog posljednji put izdali pjesmu.

"Poslije 35 godina, mislili smo da bi bilo uzbudljivo napraviti novu muziku. Da, mi smo to uradili, da, stariji smo. Kao da je vrijeme stalo, a mi nakratko bili na odmoru", napisali su članovi grupe ABBA na Instagramu.

Dvije pjesme su već snimljene, jedna se zove "I Still Have Fair In You" i bit će premijerno emitirana na BBC-u i NBC-u u decembru.

ABBA je jedan od najuspješnijih bendova u historiji muzike, grupa čiji su najpoznatiji hitovi "Waterloo", "Mamma Mia", " The Winner Takes It All" i "Dancing Queen". Godine 1974. pobijedili su na Eurosongu s pjesmom "Waterloo". Prodali su više od 400 miliona nosača zvuka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije