Majka Amy Winehouse odlučila otkriti sve o njoj u dokumentarcu

3
Radiosarajevo.ba
Majka Amy Winehouse odlučila otkriti sve o njoj u dokumentarcu
Foto: EPA / Winehouse preminula 2011.

Pjevačica Amy Winehouse imala je samo 27 godina kada je 2011. tragično preminula usljed trovanja alkoholom, a njena majka Janis ove godine je po prvi put odlučila ispričati cijelu priču o njoj u novom dokumentarcu Amy Winehouse: 10 Years On.

Janis ističe kako svijet nije poznavao pravu verziju Amy zbog čega je i odlučila otkriti stvari iz njenog života koje javnost do sada nije znala.
Amyna majka, koja boluje od multiple skleroze, ispričat će cijelu priču o njoj uz pomoć članova porodice.

Neke uspomene zbog bolesti ne pamti najbolje, a upravo joj je to bila i najveća motivacija za snimanje dokumentarca s BBC-jem.
U filmu će biti prikazane nikad viđene porodične snimke i arhivske snimke s britanske televizije.

Rastavljeni roditelji poznate pjevačice su nakon njene smrti osnovali fondaciju. S obzirom na to da Amy prije smrti nije sastavila oporuku, njeno bogatstvo od 5,3 miliona dolara naslijedili su roditelji. Njen bivši muž, glumac Blake Fielder-Civil, od kojeg se razvela 2009. godine, nije dobio ništa.

No, nezadovoljni Blake odlučio je osam godina nakon njene smrti tražiti svoj dio od 1,8 miliona dolara. On je, naime, istaknuo da ima puno pravo na to jer je Amy napisala neke od najvećih hitova dok su bili zajedno.

Bezosjećajan zahtjev, kako ga je nazvala javnost, šokirao je pjevačicinu porodicu, a mnogi i dalje smatraju da nema pravo na to jer je njihova veza bila vrlo turbulentna te su vijesti o njihovom odnosu često bile uznemirujuće.

Sve o Amy Winehouse javnost će moći saznati u detaljnom dokumentarcu o životu nje i njene porodice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije