Maja Miralem otkriva detalje live prijenosa na BHT 1: Kako je Jasmila morala u karantin

0
Radiosarajevo.ba
Maja Miralem otkriva detalje live prijenosa na BHT 1: Kako je Jasmila morala u karantin
Foto: Bonjour / Najavila mnogo zanimljivosti na BHT 1

Jedan od najiščekivanijih događaja svakako je dodjela nagrade Oscar. Posebno ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da naša zemlja ove godine ima kandidata za zlatni kipić, a to je film “Quo vadis, Aida” Jasmile Žbanić.

Samim tim, pripreme su veće, temeljnije, a sve oči uprte u Jasmilu. Detaljno se pripremala i ekipa BHT 1, televizije na kojoj će biti live prijenos prestižne dodjele. Kroz emisiju “Noć Oscara” od 20 sati navečer do 6 sati ujutro sutradan ekipa BHRT-a uključit će se live i na crveni tepih, na samu dodjelu, ali i ugostiti brojna imena domaće filmografije.

Redatelj emisije je Vedad Hodžić, glavni reditelj kanala BHT1, urednice emisije su Maja Čengić Miralem, Mediha Adrović i Aida Fazlić dok je koordinatorica cijelog tima Lejla A. Babović, koja je ujedno i zadužena za međunarodne poslove BHRT-a.

“BHT 1 u 20 sati otvara svoj specijalni program koji ćemo početi s uspjehom na najveći uspjeh bh. kinematografije, filmom Ničija zemlja i Danisom Tanovićem. Njega ćemo pozdraviti u studiju zajedno s akterima u filmu Ničija zemlja…Bit će tu i Čedomir Kolar, ali i Branko Đurić Đuro. U 20:30 sati emitirat ćemo film “Ničija zemlja”. Nakon toga vratit ćemo se u studio i zagrijati atmosferu. Javit će nam se I sama Jasmila uoči dodjele, govoriti o karantini kroz koju je morala proći”, otkriva Miralem za Radiosarajevo.ba.

Ugostit će i Ermina Bravu, Albana Ukaja, Borisa Lera…

“Bit će tu i gosti koji nemaju direktne veze sa filmom, ali itekako o filmu puno znaju, pozorišni reditelj Haris Pašović i Elma Tataragić, jedna od žena koja ima veliki utjecaj na bh.kinematografiju, a ujedno je i selektorica Takmičarskog programa Sarajevo Film Festivala, producentica i koscenaristica”, kazala je Miralem.

Iza ponoći se zagrijava atmosfera na crvenom tepihu.

“U studiju ćemo njihova izdanja komentirati s našom poznatom dizajnericom Belmom Tvico Stambol, ali i beauty odabire s jednim od najpoznatijih frizera u regiji, Ensarom Dervišbegovićem, čovjekom koji potpisuje frizure brojnih dama za Sarajevo Film Festival. Razgovarat ćemo o važnosti crvenog tepiha, kako za modnu industriju, tako i za same glumce. Trideset minuta poslije ponoći uključujemo se direktno na crveni tepih u Los Angelesu”, kazala je Miralem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije