Luke Perry nije spomenut u In Memoriamu na Oscarima, evo i zašto

Radiosarajevo.ba
Luke Perry nije spomenut u In Memoriamu na Oscarima, evo i zašto
Twitter / Luke Perry

Fanove je uznemirilo to što je glumac Luke Perry izostavljen iz ovogodišnje počasti koju Akademija u svom "In Memoriam" segmentu odala svim preminulim članovima industrije za prethodnu godinu.

"Akademija je primila nekoliko stotina zahtjeva od članova porodice preminulih, ali i kolega iz industrije da se u 'In Memoriam' segment stave njima dragi ljudi. Ekskluzivni odbor koji predstavlja svaku granu industrije bira na osnovi vremena koje im je Akademija odobrila. Sve prijave se podnose na Oscars.com i ostaju na stranici tokom cijele godine. Lukeu Perryju i Cameronu Boyceu je odana počast u galeriji na stranici Oscars.com", istaknuli su članovi Akademije, u službenom pismu javnosti.

Nakon što je izostavljen iz "In Memoriam" segmenta, glumčevo ime se počelo pojavljivati i biti u trendu na društvenim mrežama. Obožavatelji su njegov izostanak s prikazanog popisa preminulih članova filmske industrije nazvali nepoštovanjem. 

Perryjev rad je uključivao i ovogodišnjeg kandidata za Oscara za najbolji film Bilo jednom u Hollywoodu. Film je bio nominiran u 10 kategorija, donio je prvog glumačkog Oscara glumcu Bradu Pittu za najbolju sporednu ulogu i osvojio je Oscara za najbolju produkciju.

Perry se pojavio u još nekoliko filmova, uključujući originalnu verziju Buffy, ubica vampira (1992.) i pet godina kasnije je glumio u naučno-fantastičnom filmu Peti element s Bruceom Willisom. U filmu 8 sekundi je glumio preminulog jahača bikova Lanea Frosta.

Perry je imao moždani udar i preminuo je 4. marta u 52. godini života.

Obožavatelji su spomenuli i Camerona Boycea koji se pojavio u filmovima Adama Sandlera Starci i u filmu Oko sokolovo (2008.) sa Shiom LaBeoufom. 

Dvadesetogodišnji glumac je preminuo 6. juna nakon iznenadnog napada.

Naravno, bilo je još glumaca za koje gledatelji Oscara smatraju da su se trebali naću u "In Memoriam" segmentu, uključujući i Orsona Beana, Sida Haiga i Tima Conwayja.

Svi navedeni glumci su dio fotogalerije koju je organizacija postavila na web stranicu. Ona uključuje više od 200 ljudi iz filmske industrije koji su umrli prethodne godine. Trećina njih je imenovana u "In Memoriam" segmentu koji je pratila pjevačica Billie Eilish s pjesmom Beatlesa Yesterday.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije