Legendi Rolling Stonesa se vratio karcinom

1
Radiosarajevo.ba
Legendi Rolling Stonesa se vratio karcinom
FOTO: EPA / Ronnie Wood pozitivan uprkos svemu

U najvećoj tajnosti trajala je borba slavnog rokera Ronnieja Wooda, kojem je u 74. godini života ponovno dijagnosticiran karcinom, ovog puta malih stanica, no, kako je rekao, sada je dobro. Inače, članu The Rolling Stonesa karcinom pluća dijagnosticiran je 2017. godine, nakon čega mu je, tokom petosatne operacije, uklonjen dio pluća.

Wood je priznao da je tokom lockdowna u Velikoj Britaniji vodio novu borbu s karcinomom, koji mu se nakon kraće remisije ponovo vratio.
Sada mu se vratio u obliku karcinoma malih stanica, a iako on tvrdi da je sada dobro, iskustva ostalih kojima je dijagnosticirano isto, i nisu najbolja, piše The Guardian.

„U posljednjem lockdownu borio sam se s rakom malih stanica. Tokom svog oporavka jednostavno sam se prepustio. Što mora biti, bit će, ja tu ne mogu ništa. Jedino što mogu je ostati pozitivan, snažan i boriti se, a sve ostalo je u rukama neke više sile“, izjavio je otac šestero djece za The Sun.

Ronnie Wood nikad nije krio da je okorjeli pušač, a prije nego što mu je 2017. dijagnosticiran karcinom pluća, pušio je 25 do 30 cigareta na dan. Ovaj lockdown proveo je u duštvu 42-godišnje supruge, pozorišne producentice Sally i njihovih četverogodišnjih blizanki Gracie Jane i Alice Rose.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije