Krajišnik Dede Putra ima novu pjesmu i spot

Radiosarajevo.ba
Krajišnik Dede Putra ima novu pjesmu i spot
Facebook / Dede Putra
Krajišnik Dede Putra predstavio je široj javnosti pjesmu "Bratec kosi", koja je posveta žrtvama porodičnog nasilja.

Pjesma je snimana u muzičkom studiju Amadeus u Bihaću, a spot je sniman u selu Vrelo kod Cazina na izvoru rijeke Mutnice.

Dede Putra je poznat po svojoj provokativnoj tematici u svojim pjesmama s kojim privlači pažnju šire javnosti. I ovaj put je izabrao posebnu tematiku, a o čemu se radi pogledajte u nastavku:

"Stvari kao ovakve su nažalost prisutne u našem društvu i dan danas, te što je najgore one su i danas tabu tema. Naše društvo ovakvu tematiku gura pod tepih umjesto da se hrabro uhvati u koštac sa ovakvih stvarima. Prvenstveno se to odnosi na manijakalne osobe spremne drugima da nanesu štetu u bilo kojem segmentu našeg življenja", rekao je za Radiosarajevo.ba Dede Putra

Kako je kazao, pjesma je inače stara izvorna hrvatska pjesma, koju uglavnom izvode njihova kulturnoumjetnička društva.

"Zanimljiva je činjenica da je ovo vjerovatno prva pjesma na našim Balkanskim prostorima ovako osjetljive tematike koja datira stotinama godina unazad. Također, imamo brojne slučajeve erotske tematike u našoj sevdalinci, ali ovakva tematika u staroj narodnoj pjesmi balkanskih prostora čini mi se da nije zabilježena", dodao je Dede Putra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije