Konstrakta nakon Eurosonga: Pjesma je bila 'rizična', prošli smo odlično

0
Radiosarajevo.ba
Konstrakta nakon Eurosonga: Pjesma je bila 'rizična', prošli smo odlično
Foto: EPA-EFE / Konstrakta na Eurosongu 2022

Ana Đurić Konstrakta, predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Euroviziji održanoj u Torinu, zauzela je visoko peto mjesto.

"Mislim da smo prošli odlično, s obzirom da je pjesma bila malo rizična za Euroviziju. Vrlo pristojan rezultat za Srbiju", rekla je.

"Malo ćemo se veseliti, pa ćemo vidjeti šta dalje. Dobili smo i nagradu za umjetnički nastup, tako da mislim da smo napravili nešto dobro", izjavila je za Radioteleviziju Srbije nakon glasanja Ana Đurić Konstrakta.

Katolici širom svijeta danas obilježavaju Veliki petak

Katolici širom svijeta danas obilježavaju Veliki petak

Nakon glasanja žirija Konstrakta je bila na 11. mjestu s 87 bodova, ali je od publike dobila 225 bodova te je u završnici završila na petom mjestu.

Za Blic je izjavila kako je mislila da pjesma ne prolazi kada je čula glasove žirija.

"Bilo je uzbudljivo, to sa žirijem je bilo tanko, mislila sam da pjesma ne prolazi ovdje. Draži su mi glasovi publike", izjavila je oduševljeno.

Srbijanski mediji napominju da je peto mjesto najbolji plasman Srbije od 2012. godine kada je Željko Joksimović bio na trećem mjestu s pjesmom 'Nije ljubav stvar'.

Pobjednici ovogodišnje Eurovizije je ukrajinska skupina Kaluš orkestar.

Što se tiče zemalja u okruženju, srbijanska predstavnica dobila je 12 bodova od žirija iz Hrvatske i Crne Gore. Deset glasova dobili su od žirija iz Sjeverne Makedonije, osam iz Australije, a sedam iz Finske.

Po šest bodova Konstrakta je osvojila iz Slovenije i Španije, pet iz Irske, po četiri iz Belgije, Švedske, Italije i s Cipra, piše Jutarnji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije