Koncert "Sevdah i klasika" 8. decembra u BKC-u: Bogat muzički i lirski repertoar

0
Radiosarajevo.ba
Koncert "Sevdah i klasika" 8. decembra u BKC-u: Bogat muzički i lirski repertoar
Foto: BKC / Šehanović - Sarajlić i Huseinagić

JU "Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo" u okviru koncertne sezone klasične muzike organizuje koncert pod nazivom “Sevdah i klasika”, na kojem će nastupiti Dženana Šehanović - Sarajlić, klavir i Dženana Huseinagić, sopran.

Koncert će se održati u Galeriji JU BKC KS, u utorak, 8.12. 2020. godine, u 19,30 sati, a publika će imati priliku da čuje osebujan i bogat muzički i lirski repertoar koji uključuje neka od najljepših djela muzičke baštine Balkana.

Program koji će biti izveden predstavlja fuziju različitih žanrova i obuhvata djela klasične muzike, zatim djela kompozitora sa Balkana, sa akcentom na kompozitore iz Bosne i Hercegovine, te sevdah kompozicije koje su prilagođene i autorski aranžirane od strane pijanistice mr. Dženane Šehanović - Sarajlić za klavir i sopranistice doc.dr. Dženane Huseinagić za glas.

Sevdalinke će biti obrađene u duhu klasične muzike, što im daje novu dimenziju i umjetničku vrijednost, ali će biti zadržana njihova osnovna struktura, oblik i melodija.

Ulaznice po cijeni od 5 KM se mogu kupiti na prijavnici JU BKC KS, radnim danima u periodu od 9 do 16 sati.

Iz BKC-a podsjećaju publiku na obavezno pridržavanje epidemioloških mjera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije