Koncert grupe Led Zeppelin ovog vikenda na YouTubeu

Radiosarajevo.ba
Koncert grupe Led Zeppelin ovog vikenda na YouTubeu
PrtScr / Led Zeppelin

Nakon veoma uspješnog sreaming Princeovog koncerta zabilježenog 1985. godine, YouTube servis, ovog puta u saradnji sa grupom Led Zeppelin, predstavlja još jednu eksluzivu.

Riječ je o specijalnom streamingu koncertnog filma „Celebration Day“, koji hronološki bilježi istorijski nastup grupe Led Zeppelin, upriličen 2007. godine, u znak sjećanja na prijatelja benda Ahmeta Erteguna, osnivača Atlantic Recordsa.

Koncert „Celebration Day“ će premijerno biti prikazan na zvaničnom YouTube kanalu grupe Led Zeppelin u subotu, 30. maja u 21 čas i biće u opticaju do 2. juna.

Grupa Led Zeppelin je ovaj koncert priredila u londonskoj O2 Areni 10. decembra 2007. godine i to je sigurno jedan od najvećih događaja u istoriji rokenrola. Ujedno to je bio prvi zajednički nastup osnivača benda Led Zeppelin Johna Paul Jonea, Jimmia Pagea i Roberta Planta poslije 27 godina. Tokom koncerta bendu se na sceni pridružio Jason Bonham, sin pokojnog bubnjara Johna Bonhama.

U više od dva sata programa grupa Led Zepelin je izvela šesnaest pjesama među kojima su remek djela poput: „Whole Lotta Love“, „Rock And Roll”, „Kashmir”, „Black Dog” i legendarni hit „Stairway To Heaven”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije