Koja brutalnost: Pogledajte reakcije fanova na novu epizodu "Živih mrtvaca"

Radiosarajevo.ba
Koja brutalnost: Pogledajte reakcije fanova na novu epizodu "Živih mrtvaca"
/ Negan i Lucille
Večeras, u 22 sata, i bh. fanovi popularne serije The Walking Dead gledali su novu epizodu, prvu u sedmoj sezoni i dobili strašan odgovor na koji su čekali od aprila ove godine, kada je završena šesta sezona.

Ukoliko još niste gledali, ne čitajte dalje jer slijede veliki SPOILERI.

 

Eci, peci, pec...

 

Dakle, večeras smo konačno saznali ko je izgubio u Neganovom (Jeffrey Dean Morgan) “ruskom ruletu”.

 

Nakon napete i jezive brajalice, Negan i njegova bejzbol palica Lucille okreću se ka Abrahamu (Michael Cudlitz), koji u prilično uznemirujućoj sceni umire u stilu pravog američkog junaka, nakon što krvave glave šalje sočnu psovku Neganu – kojeg su kritičari, nakon samo dvije epizode, proglasili jednim od najjačih negativaca u TV serijama.

 

Iako se čini da je tu sve jasno, dvije minute kasnije, u šokantnom obratu Negan se okreće i jednom od najomiljenijih likova u seriji, koji je u “Živim mrtvacima” (bar njegov glas) još od prve epizode. Lucille, “prava vampirica”, kako je zove krvoločni Negan, odnosi život i Glennu (Steven Yeun). Glennovo ubistvo zgrozilo je brojne fanove, ne samo zato što većina smatra da se radilo o najbrutalnijoj sceni ikada u ovoj seriji, već i zato što niko nije mogao pretpostaviti da će se scenaristi poigrati tako s nama nakon njegove lažne smrti u prošloj sezoni.

 

Ostatak epizode protekao je očekivano za TWD – nadmoć Negana, psihološki krah Ricka, kojeg je Andrew Lincoln u ovoj epizodi prikazao maestralno, te Maggien poziv na osvetu. Ukratko, duge scene, puno čekanja i mučne, teške scene ubijanja karaktera koje smo voljeli. Osim glume Andrewa Lincolna i Glennovog ubistva, u epizodi se i nije toliko toga imalo za izdvojiti.

 

Nismo saznali ništa o Carol (Melissa McBride) i Morganu (Lennie James), te ih očekujemo u nastavku, upletene u priču o kralju Ezekielu i njegovom kraljevstvu. Bude li radnja slična kao u stripu, kralj će biti Rickov partner u dolazećem ratu protiv Negana.

 

Ako ste i vi večeras ispred malih ekrana zgroženo gledali u ekran i govorili "ne, ne...", niste sami - pogledajte reakcije fanova na ovu epizodu Živih mrtvaca:

 

 

 

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije