KillingJazzHardCoreBaby predstavlja novi singl

0
Radiosarajevo.ba
KillingJazzHardCoreBaby predstavlja novi singl
Print Screen / KJHCB

KillingJazzHardCoreBaby, izvrstan travnički bend koji je prije desetak godina osvajao publiku diljem prostora Balkana, poslije dugo vremena, predstavio se publici novim singlom pod naslovom Senses.

Svoj prvi album Track One grupa KJHCB objavila je u ljeto 2009. godine u izdanju zagrebačkog Dallas Recordsa. Nagrađeni su nagradom "Davorin" za najbolji album prvijenac. Godinu ranije u izuzetno jakoj konkurenciji od 40-ak demo bendova grupa je na Nektar Demo Festu odnijela pobjedu, a dijelili su pozornicu na istom festivalu s Asian Dub Foundation.

Bilježili su zabilježene nastupe i diljem regiona.

Novi singl predstavlja veliko iznenađenje za ljubitelje njihove muzike, budući je grupa imala nešto dužu pauzu.

"Pjesma "Senses" je atmosferična, nabijena emocijama i nepredvidljiva, kako je naša publika i navikla. Ideja spota koji smo, također, snimili jeste da bude jednostavan, potpuno retro, gdje je u fokusu emocija teksta pjesme i atmosfera muzike. Baš iz tog razloga, bend se odlučio da snimi spot mobitelom, uz asistenciju prijatelja, te prikaze sušinu ovo pjeme. Čista emocija, bez dotjerivanja", kazala nam Ivana Brdar, pjevačica ovog benda.

Pjesmu je izdala izdavačka kuća "Tempo Digital", te se može naći na svim digitalnim platformama: youtube, spotify, dizzer i dr.

Iza sjajnog zvuka stoje Mirza Lendo, Kemal Destanović, Deni Sijah, Matej Baskarad i Ivana Brdar.

Bend KillingJazzHardCoreBaby je nastao početkom ljeta 2005. godine iz ostataka različitih travničko-srednjobosanskih punk-rock bendova uz blagi dodatak potpuno novih sastojaka osebujnog ukusa.

Upravo se ova raznolikost koju je svaki član ponaosob unio u bend odražava i u pokušaju definiranja žanra kojem KJHCB pripada: funky-jazzy-drum'n'bass-dub-hardcore-dance-sa-tendencijom-dodavanja-novih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije