Druga sezona / Još jedan kućni koncert: Dubioza kolektiv i njihov Karantin show

02. 11. 2020. u 20:30:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ovog ponedjeljka imamo priliku ponovo uživati uz živu svirku benda Dubioza kolektiv.

Druga sezona “karantin showa” počela je 19. oktobra, a tim povodom Dubioza Kolektiv objavili su i novi najavni video.

Podsjećamo, nedavno su, iako su to godinama odbijali, te u javnim nastupima isticali da nisu i ne žele biti dio niti jedne političke opcije, promijenili mišljenje i postali članovi jedne novoosnovane stranke!

“Shvatili smo da, ako nešto želimo promijeniti, moramo početi djelovati direktno kroz politički sistem. Pjesme i umjetnost ne mogu puno toga da urade. ROBOTSKA DEMOKRATSKA PARTIJA (RDP), na čelu sa osnivačem i predsjednikom, robotom, ROBIJEM MEGABAJTOM, je prva stranka čije ideale i politički pristup u potpunosti podržavamo. Robot je moderan lider, čiji algoritam provodi ustav i zakone tačno onako kako su i napisani i za njega su nemoguće anomalije poput kriminala i korupcije, iz prostog razloga što robot nema rodbinu koju će zapošljavati preko veze i nema potrebu niti razlog da bilo ko bude privilegovan.

Jedna od glavnih ideja je normalizacija i regulacija odnosa između ljudi i mašina, prvenstveno robota. RDP se zalaže da svi roboti, bez obzira na zemlju proizvodnje, imaju jednaka ustavom zagarantovana prava: pravo na redovan servis, pravo na redovan update software-a, te jednaka prava prilikom kandidovanja za funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA