Isplivali jezivi detalji: Evo ko je glumcu Alecu Baldwinu dao pištolj s pravim mecima

1
Radiosarajevo.ba
Isplivali jezivi detalji: Evo ko je glumcu Alecu Baldwinu dao pištolj s pravim mecima
Printscreen / Uplakani Alec Baldwin

Glumac Alec Baldwin (68) slučajno je ubio snimateljicu Halynu Hutchins (42), a ranio režisera Joela Souzu (49), u jezivom incidentu na snimanju vestern filma u Novom Meksiku.

Svjetski mediji opširno izvještavaju o ovom strašnom slučaju, a sada su pronašli i dva detalja sa seta koja ranije nisu otkrivena.

Oružje na setu bilo je briga oružarke Hane Guttierez-Read (24), koja je postavila tri pištolja za Baldwina. Asistent režisera Dave Holls, potom mu je odabrao "Kolt" i stavio mu ga u ruku.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Holls, koji je godinama u industriji i radio je na ostvarenjima kao što su Fargo i Matrix, glasno je potvrdio Baldwinu da je pištolj "hladan", odnosno da nije napunjen pravim mecima.

Baldwin je opalio, i metak je prošao kroz Halynu i ranio Joela.

Hana i Dave imenovani su u policijskom nalogu za pretres, ali holivudski mediji izvještavaju o nekoliko zabrinjavajućih činjenica sa seta.

Hani je ovo bio tek drugi profesionalni posao, inače je kćerka legendarnog holivudskog oružara ali je vrlo mlada i nije imala dovoljno iskustva.

U intervjuu koji je dala prije mjesec i sama je priznala da nije sigurna da je sposobna za samostalno obavljanje ovog rizičnog posla.

Potom, na setu je na dan ubistva izbio štrajk. Članovi ekipe filma bili su užasno nezadovoljni uslovima i upriličili su male demonstracije, prenosi Daily Mail.

Najviše su im smetali loši sigurnosni uvjeti za ekipu, i prekovremeni rad na vrućini Novog Meksika.

Navodno su se i prethodnih dana događali incidenti sa pištoljima-rekvizitima, ali u njima niko nije bio povrijeđen.

Kada su u četvrtak završili snimanje, shvatili su da su dovedeni drugi, lokalni radnici koji ne pripadaju nijednom sindikatu, da bi ih zamijenili.

Štrajku se pridružila i Halyna, koja je željela bolje uslove za svoje kolege, ali je kobnog dana ipak odlučila da ostane. Ta odluka koštala ju je života.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije