Inspirisana turskom serijom: Amerikanka prešla na islam

4
Radiosarajevo.ba
Inspirisana turskom serijom: Amerikanka prešla na islam
Screenshot / Hatidža

Serija Dirilis: Ertugrul jedna je od najpopularnijih turskih serija koja osvaja publiku širom svijeta, a poseban uticaj imala je na život 60-godišnje Amerikanke iz Wisconsina koja je na koncu postala muslimanka, Hatidža.

Mještanka malog i mirnog kraja savezne američke države Wisconsin kazala je da je serija Ertugrul na nju ostavila veliki dojam i da je tako prešla na islam.

“Serija govori o povijesnom razdoblju o kojem nisam ništa znala. Ono što sam u seriji vidjela o Allahu, islamu, miru, pravdi i pomoći potlačenim je privuklo moju pažnju i vezalo me za tu seriju“, kazala je Hatidža.

Ertugrul, Turgut i Salcan su najdraži likovi našoj sagovornici iz Wisconsina, a razočarenje je doživjela kada je saznala da Bamsi Alp nije nikada bio uz Ertugrula.

“Vjerske poruke dijalozi na tu temu u seriji su dali novu dimenziju i vrijednost mom životu. Ibn-i Arebi mi je najdraži lik u seriji. Njegove riječi su me tjerale na razmišljanje, a nerijetko su mi oči punile suzama“, kazala je Hatidža.

Ertugrul - undefined

Wikipedia: Ertugrul

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije