Skini slobodno: Insane Insan vam poklanja novi remix

Radiosarajevo.ba
Skini slobodno: Insane Insan vam poklanja novi remix

Nakon male pauze, Insane Insan su se vratili sa novim singlom „Married Man“ sa njihovog debi albuma INSANAX.

Ne samo da su snimili video klip za pjesmu u rekordnom vremenu (5 sati) i na rekordnom low-budgetu (80 KM za pizza catering i dim-mašinu), nego su uspijeli i da nagovore francuskog DJ-a i producenta Click-a da im napravi remiks zaraznog funky groova i electro synth-popa 90-ih godina.

Kad već pričamo o devetesetima, onda treba spomenuti da video klip za „Married Man“, koji je snimljen u „prljavom“ VHS stilu i u bojama tih godina, prati priču o jaranima, jednom Turčinu i jednom Francuzu u njihovom zajedničkom izlasku u noćni klub gdje oženjenog Turčina muči dilema da li se upustiti u avanturu sa nekom od djevojaka iz kluba. „Da samo nisam oženjen, da sam samo slobodan kao ti... Šta misliš jarane da „guram“ svoju sreću, da se razvedem, da se ne vraćam kući, da samo plešem s djevojkama...“ - pjeva lik iz pjesme.

Clickov remix naglašava synth pop elemente 90-ih koristeći francuske vokale u strofama i turske dijelove iz refrena. A naravno, Click ne bi bilo Click bez orijentalnih  ukrasnih perkusija u svom remixu.

DJ Click - undefined

Photo: DJ Click

Remix je dostupan za besplatan download ekskluzivno na Radiosarajevo.ba sve do 8. septembra. Video klip za Married Man će biti premijerno objavljen na istom mjestu 8. septembra zajedno sa FB stranicom i YouTube kanalom benda.

Originalnu verziju i cijeli album INSANAX može se prvenstveno kupiti preko CD Baby (https://store.cdbaby.com/artist/InsaneInsan) i drugih legalnih streaming i download stranica.  

Insane Insan potražite i na FB & Youtube: InsaneInsan - te Instagramu: InsaneInsanlook.

 

Ko je DJ Click

DJ Click je kao alhemičar koji sa velikom dozom avanturizma spaja ruralnu muziku sa urbanom i akustičnu muziku sa elektronskom. Pod nadimkom DJ 4X4 ili General, ovaj DJ, producent i osnivac No Fridge etikete, radi na velikom spisku projekta sa svojim bendom Click Here i kao solo DJ.  

Producirao je veliki broj CD-ova u svom studiju, kao i remixe za Manu Chao, Watcha Clan, Mahala Raï Banda, Dhoad Gypsies of Rajasthan, Burhan Öçal, High Tonestelle Goldfarb, DJ Dolorès, Rachid Taha i mnogo drugih. Svirao  je sa bendom ili kao DJ na najvećim svjetskim festivalima u klubovima: 

Womex Sevilla 2006Babel Med  2009AWME Melbourne 2011Porto Musical Recife 2013Musik Week Berlin 2013Sound of the Xity   2014 i Internationale Kulturbörse Freiburg 2015, šireći svoj worldtronic style kroz cijeli svijet.

„Kada mi je grupa Insane Insan poslala album da preslušam, odmah sam rekao da bih volio napraviti remiks za Married Man, jer mi se veoma dopao taj zvuk iz 90-ih zajedno sa grooveom i synthovima", rekao je za Radiosarajevo.ba  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije