Imamo novi hit: Frenkie, Kontra i Indigo poslali poruku

Radiosarajevo.ba
Imamo novi hit: Frenkie, Kontra i Indigo poslali poruku
Foto: Spektroom / Frenkie, Kontra, Indigo

Nakon što su prošle godine objavili zajednički album naziva “Egzil”, FMJAM trojac Frenkie, Kontra i Indigo objavili su još jedan spot i to za naslovnu pjesmu albuma. Spot potpisuje “Spektroom” i “BLOKvideo” tim, režiju Saša Peševski, a u glavnoj ulozi našao se sarajevski glumac Davor Golubović.

O pjesmi i simbolici objavljivanja pjesme baš u predizbornom periodu kažu:

Ovo je jedna jako lična pjesma, ali isto tako mislimo da nosi puno simbolike i da priča priču dosta ljudi u našoj zemlji, nažalost. Što se tiče simbolike, mi smo željeli da kroz već izvikane riječi “mladi nam odlaze” prožimamo sve što to zaista nosi sa sobom i šta je mogući uzrok, a ne samo floskula pred izbore. Važno je da se bavimo ovim temama, a ne samo etnonacionalnim pričama koje nam se nameću, a rijetko kada utiču na kvalitet života ljudi. Na ovaj način šaljemo poruku mladima, ali i političarima. A poslat ćemo je i 7. oktobra te pozvati sve da učine isto. Ovo je naša priča, a spot prikazuje to na jedan drugačiji način”, prokomentarisali su Frenkie i Kontra.

Za snimanje je bio zadužen Jasmin Spahić, njegov asistent Amer Beganović, organizaciju potpisuje Nikola Blagojević, scenografiju Lea Petrović-Numić, asistent produkcije je Igor Šakić, te montaža Danko Bevanda.

Video za “Egzil” je četvrti po redu sa istoimenog albuma koji je izdat za izdavačku kuću “Universal Music” i trojac najavljuje još spotova u narednom periodu. Podršku spotu dali su “Inicijativa mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini” i “CCFD Terre Solidaire”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije