Igra prijestolja: HBO skrio Željezne tronove diljem svijeta i pozvao fanove da ih nađu

Radiosarajevo.ba
Igra prijestolja: HBO skrio Željezne tronove diljem svijeta i pozvao fanove da ih nađu
Foto: HBO / Skriveni tronovi

Odbrojavanje do finalne sezone Igre prijestolja (Game of Thrones), popularne HBO-ove TV serije, za brojne fanove postalo je skoro pa uznemirujuće čekanje za koje se, kako mnogi tvrde, čini da nikad neće završiti.

Za one koji to ne znaju, Game of Thrones je enormno popularna, fantastična dramska TV serija, snimljena po knjizi George RR Martina. Radnjom smještena na izmišljene kontinente Westerosa i Essosa, Igra prijestolja uz pozamašnu glumačku postavu prati nekoliko zapleta od kojih se tri priče smatraju glavnima - prva je borba za željezno prijestolje sedam kraljevina, druga je priča o posljednjim potomcima velike dinastije, koji se skrivaju od djetinjstva i sada žele vratiti tron, a treća je velika borba protiv drevnog neprijatelja i legendarnih stvorenja koja žive daleko na sjeveru.

U finalnoj sezoni kako se očekuje, kulminirat će raspleti sve tri priče, a milioni fanova ne mogu dočekati kraj i odgovor na pitanje - ko će sjesti na Željezni tron?!

Kako bi dodatno zagrijali fanove pred početak finalne sezone (kod nas se prva epizoda emituje 15. aprila u 20 sati na prvom kanalu HBO-a, op.pr.),  kreatori ove TV serije organizirali su lov na blago tako što su skrili šest Željeznih prijestolja (replika iz TV serije) na nepoznate lokacije diljem svijeta.

Dali su i nekoliko tragova i putokaza gdje bi se mogli nalaziti, u videu koji traje sat vremena i daje lokacije male detalje o lokacijama.

U vrijeme pisanja, fanovi su već pronašli četiri trona (Velika Britanija, Španija, Švedska i Brazil), dok se za dva i dalje traga.

Također su pozvali fanove i da "krvare za prijestolje", preciznije da doniraju krv ili platelete, a kao nagradu će učestvovati u "lutriji" koja će dodijeliti karte za jednu od svjetskih premijera serije - HBO će platiti putovanje za dvoje, dvije noći u hotelu i 250 dolara da trošite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije