Hibrid, etc. objavili novu pjesmu i spot

Radiosarajevo.ba
Hibrid, etc. objavili novu pjesmu i spot

Hibrid, etc. predstavljaju novi video spot za pjesmu Ne mogu da zaspim, koja je ujedno i druga najavna pjesma nadolazećeg albuma.

Nakon objaviljivanja svog prvog albuma Izgubljeni, Hibrid predstavlja svoj novi projekat u saradnji sa gitaristom Adnanom Salihovićem, pod nazivom Hibrid, etc. Projekat je zamišljen kao spoj elektronske muzike i različitih stilova, a ono što ga čini posebno interesantnim je kreativni doprinos mnogobrojnih muzičara.

Hibrid, etc. u Sarajevu će se premijerno predstaviti u sklopu otvaranja muzičke konferencije BAM-C, koja će se održati 25. aprila u Brew Imperial Society.
Video spot je realizovan u produkciji labela Podmornica/Submarine Vibes, a režiju, kameru i montažu potpisuje brazilski umjetnik Gui Castor, koji će u Galeriji Brodac, 18. aprila premijerno predstaviti i svoju izložbu fotografija pod nazivom “Still Life Sarajevo”. Glavnu i jedinu ulogu u spotu igra studentica Akademije likovnih umjetnosti, Esma Hajrić, dok je za kostimografiju i šminku zaslužna Enida Delimustafić (Eye Contact).

Umjesto narativa, video spot se oslanja na apstraktnu formu koja vuče inspiraciju iz muzike dok u isto vrijeme samoj muzici daje vizuelnu podlogu.
Sarajevska etiketa, Podmornica, nakon objavljivanja izvrsnog albuma ambijentalne muzike Daniela Galića (Dreamonaut), najavljuju još nove muzike u nadolazećem periodu. Podmornica za cilj ima promociju alternativne i eksperimentalne muzike s posebnim fokusom na kreativni rad lokalnih muzičara i bendova.

Domaće umjetnike možete podržati kupovinom pjesme na servisu Bandcamp, a album će biti dostupan na svim digitalnim muzičkim prodavnicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije