He's back - kako je i obećao: Vraća se Terminator!

Radiosarajevo.ba
He's back - kako je i obećao: Vraća se Terminator!
Foto: YouTube / Printscreen

James Cameron, Arnold Schwarzenegger i Linda Hamilton ponovo su na okupu!

"I'll be back!" - Čuvena replika koju izgovara jedan od najomiljenijih robota kog tumači Arnold Schwarzenegger u filmu "Terminator" iz 1984. godine ispunila je očekivanja ljubitelja franšize.

Od 31. oktobra u kinima će se naći film "Terminator: Mračna sudbina", koji predstavlja, kako autori najavljuju, nastavak drugog dijela filma iz 1991. godine i koji će ponovo okupiti staru, dobro poznatu ekipu glumaca - Arnolda Schwarzeneggera u ulozi Terminatora i Lindu Hamilton u ulozi Sarah Connor.

Osim glumačke ekipe poznatoj priči o robotu, poslije skoro trideset godina vraća se i James Cameron, filmadžija od koga je sve počelo. Ovaj put samo u ulozi scenariste. Njegovi filmovi, prvi "Terminator" iz 1984. godine i još čuveniji drugi "Terminator 2 Sudnji dan" koje je i režirao, obilježili su kraj jedne ere.

Iako je napravio pauzu u kreiranju Terminatora i prepustio franšizu drugim filmskim radnicima, prema riječima aktera, za ovaj šesti nastavak filma Cameron je vrlo zainteresovan i uključen: "Znate da je Terminator njegova ’beba’ i veoma je prisutan na snimanju", rekao je u jednom od intervjua glumac Arnold Schwarzenegger, prenosi B92.

Ovaj, posljednji nastavak priče o Terminatoru snimio je Studio 20th Century Fox i rediteljsku palicu prepustio Timu Milleru, a u ostalim ulogama našli su se glumci Natalia Re<es, Gabriel Luna, Diego Boneta, M. Davis i drugi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije