Harrison Ford se povrijedio na snimanju filma Indiana Jones

0
Radiosarajevo.ba
Harrison Ford se povrijedio na snimanju filma Indiana Jones
Foto: BBC / Indiana Jones

Slavni glumac Harrison Ford povrijedio je rame dok je uvježbavao scenu borbe za najnoviji film o Indiani Jonesu.

Holivudska zvijezda vratila se ulozi arheologa u akciji u 78. godini. Peti i posljednji film u seriji snima se u Velikoj Britaniji posljednjih sedmica, a trebao bi biti prikazan 2022. godine.

Filmski studio Disney nije otkrio težinu Fordove povrede, ali je rekao da će raspored snimanja biti poznat naredne sedmice.

To glumcu nije prva nesreća na filmskom setu. Dok je prije sedam godina snimao film Ratovi zvijezda, smrskala su ga hidraulična vrata Milenijumskog sokola, letjelice kojom je upravljao njegov lik Han Solo.
Tada je slomio nogu i avionom je prebačen u bolnicu, piše BBC.

Ford je također učestvovao u brojnim incidentima kao pilot. 2015. godine slomio je ruku i zadobio lakše povrede glave prilikom slijetanja u Kaliforniji. Prvi film o Indiani Jonesu “Otimači izgubljenog kovčega” snimljen je 1981. u režiji Stevena Spielberga.

Nakon njegova velikog uspjeha uslijedila su ubrzo još dva nastavka, jednako popularna, “Indiana Jones i ukleti hram” 1984. i “Indiana Jones i posljednji križarski pohod” 1989.

Četvrti film “Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje”, koji je postigao finansijski uspjeh no koji su kritika i dio fanova hladno dočekali, izašao je 2008. dvadeset godina poslije, opet s Harrisonom Fordom u naslovnoj ulozi.

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije