Hamdija Salihbegović posvetio instrumentalu Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Hamdija Salihbegović posvetio instrumentalu Sarajevu
Foto: Promo / Hamdija Salihbegović

Gitarski virtuoz Hamdija Salihbegović objavio je petu po redu kompoziciju pod nazivom „Sarajevo Winter Nights“ posvećenu svom rodnom gradu, koju možete poslušati ovdje. Ova smooth acid jazz kompozicija, koja vješto uklapa zvuke trube i harmonike je predstavljena kroz intermezzo formu spota, koji na mističan način prenosi energiju sa sarajevskih ulica i prekrasnih pejzaža prirode sa obronaka grada u periodu kasne zime.

„Želio sam da u crtice svoje profesionalne karijere upišem i kompoziciju koja je posvećena mom Sarajevu. Sretan sam jer sam ponovo uspio okupiti vrhunsku ekipu muzičara i dragih prijatelja oko ovog projekta, koji su svojim muziciranjem obogatili pjesmu i podigli je na novi nivo“, istakao je Hamdija Salihbegović. Na pjesmi su učestvovali Adis Sirbubalo (harmonika i rhodes piano), Miron Rafajlović (flugelhorn), Anes Beglerbegović (bubnjevi) i Muamer Đozo (bas gitara). Video spot je snimio i Admir Jusić, dok je za režiju i montažu bio zadužen Ervin Golubović.

Hamdija Salihbegović jedan je od najpriznatijih bosanskohercegovačkih gitarista. Pored višedecenijskog aktivnog rada sa matičnim bendom Konvoj, Salihbegović je komponovao na desetine kompozicija za teatarske predstave, filmove, a trenutno sarađuje i sa svojim prijateljem i kolegom Almasom Smajlovićem kao autor i aranžer na njegovom novom albumu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije