"Gospodar prstenova" će biti najskuplja TV serija ikad snimljena

Radiosarajevo.ba
"Gospodar prstenova" će biti najskuplja TV serija ikad snimljena
Foto: PrtScr / Ilustracija
Iz Amazona su potvrdili da će iščekivana TV serija "Gospodar prstenova" imati (najmanje) pet sezona, te da ćemo prve epizode gledati vjerovatno već sljedeće godine.

Podsjećamo, Amazon je prošle otkupio prava na TV adaptaciju remek-djela J.R.R. Tolkiena, a u borbi je pobijedio i HBO i Netflix. Njihov studio već je počeo rad sa Tolkienovim nasljednicama, ali i sa New Line Cinema studijem, koji je kreirao filmsku (i oskarom nagrađenu) trilogiju.

Prema prvim informacijama, serija neće ponovo pričati sagu o Ratu za prsten, već će inspiraciju potražiti u brojnim Tolkienovim bilješkama. Navodno, u prvoj sezoni pratit ćemo mladog Aragorna koji je kod Elronda u Rivendellu i koji će saznati istinu o svom kraljevskom porijeklu. Također se doznaje da će se svaka sezona fokusirati na drugi lik.

A, ko bi se od poznatih likova mogao vratiti? Pa, sir Ian McKellan koji je glumio Gandalfa u Peter Jacksonovim filmovima dao je naslutiti da bi ga ponovo mogli vidjeti u sivoj halji čarobnjaka.

Gostujući u jednoj radijskoj emisiji i odgovarajući na pitanje o tome ko bi mogao glumiti Gandalfa, McKellan je odgovorio: "Kako to mislite, neki drugi Gandalf? Nisam pristao, jer me nisu pitali da se vratim. Ali, da li Vi sugerirate da ga neko drugi glumi? Gandalf ima više od 7 hiljada godina, tako da ja nisam suviše star."

Ovog fantastičnog glumca producenti bi mogli priuštiti jer budžet za novu TV seriju iznosi više od milijardu dolara, što je čini najskupljom TV serijom ikada.

Ono što znamo jeste da se John Rhys Davies (koji je glumio Gimlija) sigurno neće vratiti, jer je već kritizirao cijeli projekt, a Andy Serkis, legendarni Gollum iz trilogije, kazao je kako je ovo "svjež pogled na projekt" u kojem se on ne vidi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije