Video / Glumica otvorila milionsko pitanje u kvizu, znate li odgovor?

30. 05. 2020. u 19:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Glumica Lauren Lapkus osvojila je 500 hiljada dolara u ovosedmičnom celebrity izdanju američkog Milionera u kojem će svi osvojeni iznosi biti uplaćeni fondaciji Cron & Colitis.

Lapkus je odustala na posljednjem pitanju koje je glasilo:

“U periodnom sustavu elemenata postoje četiri elemnta koja su dobila ime po čemu”? A) mački Antoinea Lavoisiera, B) Neptunovom mjesecu, C) srednjem imenu Marie Curie i D) rudarskom selu u Švedskoj.

Glumica je odustala i dobro napravila budući da je tačan odgovor bio D, a ona bi rekla A. Riječ je o selu Ytterbyju, po kojem su ime dobili elementi itrij, iterbij, erbij i terbij.

U američkoj verziji popularnog kviza, kojeg odnedavno vodi Jimmy Kimmel, osim džokera zovi postoje i džokeri pitaj pratnju i pitaj voditelja. Lapkus je u pratnji imala supruga i kolegu glumca Mikea Castlea za kojeg je kazala da je “najpametniji čovjek kojeg zna”, prenosi Večernji.hr

On joj je pomogao na pitanju za 64.000 dolara, na kojem je trebalo odgonetnuti šta znači c u čuvenoj Einstenovoj formuli E=mc2. Kimmelovu pomoć tražila je na 13. pitanju na kojem se tražilo kako se tačno piše prezime muzičarke Alanis Morissette. Posljednju pomoć iskoristila je na 14. pitanju, kada je zahvaljujući pomoći oca znala da je James ime koje je imalo najviše američkih predsjednika.

Lauren Lapkus znamo po sporednoj ulozi u seriji Narandžasta je nova crna, te glavnoj ulozi u ovogodišnjem Netflixovom filmu The Wrong Missy.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA