Glumac Žarko Laušević teško povrijeđen na snimanju

6
Radiosarajevo.ba
Glumac Žarko Laušević teško povrijeđen na snimanju
Foto: Kurir.rs / Žarko Laušević

Popularni srbijanski glumac Žarko Laušević teško je povrijeđen na snimanju filma, Heroji Halijarda reditelja Radoša Bajića. Naime, prema pisanju srbijanskih medija, glumcu je navodno sjekira tokom jedne od scena slučajno ispala, pa mu je rasjekla nogu i venu.

Lauševiću je odmah ukazana ljekarska pomoć, jer je krv iz rane šikljala na sve strane, a uz glumca su sve vrijeme bile kolege i saradnici, koji su mu u nastavku snimanja kasnije pomagali, jer je danima imao bolove zbog rane na stopalu.

„Žarko je prema scenariju trebao da zamahne sjekirom iznad glave sve do poda i nekako se dogodilo da mu u punom zamahu ona isklizne iz ruku i da mu direktno sječivom padne na kožni opanak, koji je sastavni dio njegovog kostima. Iako je opanak bio od relativno čvrstog materijala, vrh sjekire ga je presjekao, pa se napravila duboka posjekotina od nekoliko centimentara na gornjem dijelu stopala. Krvi je bilo na sve strane, iskreno da vam kažem, svi smo se uplašili, jer smo pomislili da je povreda ozbiljna. Žarku nije bilo svejedno, ali se trudio da ne paniči. Doktor koji je na setu s glumcima je brzo reagovao, pa je brzo zaustavio krvarenje“, otkrio je izvor za srbijanski Blic.

Zahvaljujući brzoj reakciji ljekara, sve je prošlo dobro. Doktor koji je bio na setu je nakon ukazane prve pomoći tražio da se Lauševiću noga snimi kako bi bio siguran da u stopalu nema unutrašnjih povreda i preloma.

„Povrede na setu se dešavaju, to je normalna stvar. Laušević je snimao neke scene, nešto je zakucavao, ali se nije ništa strašno desilo. Imamo tim ljekara koji je uvijek s nama na snimanjima i sve je prošlo kako treba“, rekao je reditelj Bajić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije