Gitarista Hamdija Salihbegović ide preko svojih limita

0
Radiosarajevo.ba
Gitarista Hamdija Salihbegović ide preko svojih limita
Press / Hamdija Salihbegović i Muamer Đozo

„Beyond The Limit“ naziv je nove instrumentalne kompozicije koju je danas na svom YouTube kanalu objavio poznati sarajevski gitarista Hamdija Salihbegović.

Ovaj single donosi nešto čvršći zvuk u formi melodic rocka i bluesa, a zajedno sa Salihbegovićem na instrumentali su radili Senad Šuta (Dubioza Kolektiv) na bubnjevima i Muamer Đozo na bas gitari. Video potpisuje perspektivni Ervin Golubović, a fantastični pogled s hotela Hills Sarajevo bio je presudan pri izboru lokacije za snimanje spota.

Iako je vrijeme u kojem živimo teško i puno izazova, moramo se boriti protiv ograničenja, bilo da su vlastita ili nametnuta. Tek tada se osjećamo voljnima oblikovati svoju realnost - navodi Salihbegović dok opisuje motive za stvaranje pjesme.

Čini me ispunjenim to što uspijevam da realizujem svoje zamisli, koje me uvijek odvedu u neku novu avanturu. Iskreno se nadam da ću ovaj muzički niz nastaviti i da će se pretvoriti u album - dodao je Salihbegović.


Hamdija SALIHBEGOVIĆ – Hamo je gitarista, autor, tekstopisac i lider sarajevske grupe „Konvoj“ koja na muzičkoj sceni djeluje od 1988. godine i iza sebe ima snimljenih pet muzičkih albuma. Od 2002. godine voditelj je „Pop-rock škole gitare“, a također potpisuje i muziku za 26 pozorišnih predstava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije