Nakon pet godina Gibonni predstavio novu pjesmu, naziva na etiopskom jeziku

0
Radiosarajevo.ba
Nakon pet godina Gibonni predstavio novu pjesmu, naziva na etiopskom jeziku
Grad Split / Gibonni, koncert na Vidilici

Nakon pet godina pauze, veliki muzički majstor Zlatan Stipišić Gibonni objavio je novu pjesmu. 

Riječ je o numeri Kiša koja najavljuje Gibonnijev novi EP za koji kaže da će biti objavljen na ljeto. 

Pjesma ima i drugi naziv Zinab, a to je etiopska riječ za kišu. Kako sam Gibonni kaže, pjesma je spoj Dalmacije i Afrike. Autentičnosti su doprinijeli Haddis Alemayehu Haddinqo, svirač tradicionalnog etiopskog gudačkog instrumenta masinqo, te hor Etiopian Moseb iz Adis Abebe, uz dodatnu podršku hora iz Zambije stvarajući tako atmosferu sličnu onoj na albumu Grceland Paula Simona.

Tu je i perkusionista Cubisma, Mladen Ilić, kao i nezaobilazni Nikša Bratoš na basu i mandolini. U svakom slučaju poslastica na koju su Gibonnijevi fanovi dugo čekali.  

Pjesma je premijerno predstavljena na televizijskom koncertu koji je Gibonni održao na vidikovcu brda Marjan s predivnim pogledom na rivu i grad Split. 

Koncert je premijerno prikazan u petak 7. maja povodom Dana grada Splita i patrona Svetog Duje. 

Kako je izlgedao ovaj mali Gibonnijev best of koncert, možete pogledati i vi (traje svega 40-ak minuta), a u sklopu koncerta vidjeti i novu pjesmuKiša (Z'naab).


Cijeli koncert:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije