Raindance Film Festival: Gajević - U mnogo čemu prvi, ali ovo je baš posebno

L. K.
Raindance Film Festival: Gajević - U mnogo čemu prvi, ali ovo je baš posebno
Facebook / Raindance Film Festival

Bosanskohercegovačka direktorica talent agencije Zona – Anila Gajević boravila je protekli vikend u Londonu na Raindance Film Festivalu. S ponosom je bila tamo kao podrška svom klijentu i prijatelju – glumcu Dejanu Bućinu. Naime, ovaj mladi i talentovani glumac je glumio u filmu "7 Miracles" koji je na Raindance Film Festivalu doživio svoju premijeru u petak, 5. oktobra.

Uspješna priča / Gajević: BiH ima višak ideja i kreativnosti, a manjak infrastrukture

Tim povodom, kontaktirali smo agenticu Gajević koja nam je rekla da je ovaj film po mnogo čemu poseban. U filmu se radi o Isusovih sedam čuda i potpuno je urađen u tehnologiji VR – Virtual Reality, što ga čini prvim dugometražnim filmom koji je urađen u navedenoj tehnologiji.

Anila Gajević za Radiosarajevo.ba je rekla da je jako uzbuđena što je prisustvovala premijeri ovog rijetkog filmskog ostvarenja.

„Glavnu ulogu u filmu igra glumac Zone – Dejan Bućin. Drago mi je da smo dio projekta koji je na Raindance Film Festivalu u Londonu predstavljen kao budućnost filmske umjetnosti. Film je inače prihvaćen sjajno od publike koja ga je gledala na specijalnim naočalama i imala osjećaj da je dio samog filma“, govori Dejanova agentica Gajević.

Navodi  i da su u mnogo čemu prvi, ali da je ovo baš nešto posebno: 

„Zanimljivo je da ovdje gledalac sam postaje akterom filmske priče. Moram priznati da je ovo posebno iskustvo i zaista sam sretna da je Zona sa svojim glumcima jedan od pionira VR filma. Inače, film je rađen u američko-italijanskoj produkciji tako da je ovo još jedan od naših međunarodnih projekata, posebno važan i zbog činjenice da Dejan igra glavnu ulogu i to Isusa Hrista.“

Da uspjeh i sreća bude veća, u subotu, 6. oktobra film je osvojio nagradu "VR Film of the Festival" Raindance Film Festivala.

U svakom slučaju, ovo je još jedan lijep uspjeh s kojim se okitila bosanskohercegovačka talent agencija Zona.

Dejan Bućin, beogradski glumac s adresom u Berlinu, je glumio u seriji „Carnival Row“, rame uz rame s Orlandom Bloomom i Carom Delevingne. Carnival Row će se početi prikazivati iduće godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije