Lady Gaga ima novi album: Uživajte u "Joanne"

Radiosarajevo.ba
Lady Gaga ima novi album: Uživajte u "Joanne"
Lady Gaga danas je predstavila svoj dugo očekivani studijski album “Joanne“.

Na albumu se nalazi 11 novih pjesama uz tri dodatne pjesme na deluxe izdanju.

„Ovim albumom želim iznenaditi fanove... Ovo je bilo jedno nevjerovatno iskustvo – poput traženja duše“, rekla je Gaga.

Pretpostavlja se da je naziv albuma Joanne inspiriran imenom Gagine tetke, restoran u New Yorku koji je u vlasništvu njenog oca se također tako zove – dok Gagino puno ime glasi: Stefani Joanne Angelina Germanotta.

Produkcijom su se pozabavili BloodPop (poznatiji kao Blood Diamonds), iskusni Mark Ronson, ali i sama Lady Gaga. Tokom rada na albumu Ronson je predložio da se u kreativni proces uključi frontmen psihodeličnog benda Tame ImpalaKevin Parker, ali i Josh Homme (član benda Queens of the Stone Age), koji je svirao gitaru na pjesmi John Wayne. S druge strane, na Gagin lični poziv, indi folk muzičar Father John Misty je svirao bubnjeve. Na izdanju gostuje jedino Florence Welch (Florence and the Machine) i to na pjesmi Hey Girl.

Prvi singl s albuma, Perfect Illusion, objavljen je 9. septembra a prateći video na YouTube/VEVO kanalima broji preko nevjerovatnih 36 miliona pregleda:

Album Joanne je od danas digitalno dostupan u Srbiji preko servisa Google Play i Deezer, dok fizičko izdanje stiže uskoro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije