Frenkie i Sajsi MC u potpunosti izdominirali u spotu za singl „Svi“

Radiosarajevo.ba
Frenkie i Sajsi MC u potpunosti izdominirali u spotu za singl „Svi“
Foto: Spektroom / Predstavljen videospot za pjesmu "Svi"

 Na iznenađenje mnogobrojnih fanova u regionu, tuzlanski reper Frenkie i Beograđanka Sajsi MC predstavili su videospot za pjesmu „Svi“. Promocija je upriličena sinoć u studiju „Spektroom“ na Skenderiji u Sarajevu, gdje je ustvari spot i sniman prošle sedmice.

Snimanje je trajalo 15 sati i entuzijazam i volja za radom nisu prestajali čak ni poslije ponoći kada su ostavljene najteže i najefektnije scene. Studijsko snimanje odvijalo se u dvije prostorije, bijeloj i crnoj gdje su svi akteri pojedinačno pokazali svoje dominantne strane, dok su zajedničke scene snimane u hangaru centra Skenderija, gdje je atmosfera dovedena do usijanja. Tekst pjesme pisali su muzičari zajedničkim snagama, dok je beat napravio Indigo, najmlađi član Fm Jam ekipe.

Ovo je moja prva promocija videospota i moram da se zahvalim cijeloj „Spektroom“ ekipi koja je jako ozbiljno i profesionalno odradila posao. Do saradnje sa Sajsi došlo je poprilično spontano i prijateljski jer smo se u zadnje vrijeme često družili preko „Red Bull Raplike“. Prije nekoliko godina smo imali ideju da napravimo zajedničku pjesmu, međutim nismo bili zadovoljni, pa smo ostavili za neku drugu priliku i sada nam se ukazala. Indigo je napravio odličan instrumental koji nas je inspirisao i sve je teklo brzo. Kada smo završili s pjesmom shvatili smo da je jako kvalitetna i da zaslužuje da je ispromovišemo na najbolji mogući način“ – izjavio je Frenkie na promociji.

Pjesma je klubskog karaktera i ekipa očekuje da bude pravi hit u noćnim izlascima. Kako je izjavila atraktivna Beograđanka ovoga puta niko nije posebno dominirao, nego su udružili snage i bili „politički korektni“.

„Frenkie i ja se super razumijemo, a poseban šmek pjesmi dao je Tijanin dio. Moram da priznam da je ovo jedno od najljepših muzičkih iskustava u mom životu do sada. Ekipa koja je radila spot napravila je takvu atmosferu da smo se Tijana i ja osjećale kao princeze. Jeste da je snimajne trajalo 15 sati, ali stvarno je bilo divno i koliko god da smo bili premoreni kada pogledam ljude koji su selili cijelu tehniku iz ove prostorije u onu, bila sam u fazonu „Možeš ti da ponavljaš tekst po stoti put, ako oni mogu da nose tehniku“ – dodala je reperka pravog imena Ivana Rašić.

U spotu se osim glavnih muzičkih zvijezda pojavljuju još dvije dame, Tijana Rašić, Ivanina sestra i stalna saradnica na sceni te Ina Čano, kojoj je pripala glavna glumačka uloga.

„Na snimanju je bilo fenomenalno, svima pričam kako mi je bilo u Sarajevu. A najveći utisak na mene ostavio je najmlađi član na setu, jednomjesečni Ian, koji mi je uljepšao dan. Sve sam lakše izdržala“ – kroz smijeh je kazala Tijana.

Ina Čano, ističe da je imala čast da bude dio tima koji joj je dodijelio izuzetno veliku ulogu.

„Zahvaljujem se prije svega Frenkiju na pozivu, a posebna mi je čast bila raditi s cijelom ekipom „Spektroom“. Iako mi uloge u spotu nisu ništa novo, ovo je bilo zaista drugačije iskustvo, ogroman tim pun entuzijazma“ – zaključila je umjetnica, model, slikarka, vajarka...

Ekipa “Spektroom” tima ovoga puta ponudila je nešto drugačije studijsko snimanje sa vrlo efektnom scenografijom, a korištena je najmodernija video oprema. Ekipa na snimanju brojala je tridesetak ljudi.

Produkciju i fotografije potpisuje Nikola Blagojević/Spektroom, scenografiju Lea Petrović-Numić, direktor fotografije je Jasmin Spahić, kojeg je vjerno pratio Amer Beganović. Za montažu je zadužen Danko Bevanda/BLOKvideo, dok režiju potpisuje „Spektroom“.

;

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije