Film "Deset u pola" Danisa Tanovića premijerno prikazan u Beogradu

0
Fena
Film "Deset u pola" Danisa Tanovića premijerno prikazan u Beogradu
FOTO: Fena / Sa premijere u Beogradu

Komedija Danisa Tanovića "Deset u pola" premijerno je predstavljena na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu, a publika je ovacijama i višeminutnim pljeskom pokazala oduševljenje filmom.

"Ovo je jedan od najljepših i najvažnijih događaja ovogodišnjeg festivala. Veliko mi je zadovoljstvo i čast predstaviti film velikog redatelja i velikog prijatelja našeg festivala, Danisa Tanovića", rekao je Srdan Golubović, predsjednik Vijeća FAF-a.

Redatelj Tanović uputio je pozdravno pismo publici izrazivši nadu da će projekcija razbiti jesenjsko sivilo i donijeti raspoloženje.

Sjećanje na velikog pjesnika: Tragedija Osmana Đikića

Sjećanje na velikog pjesnika: Tragedija Osmana Đikića

"Ako nakon projekcije izađete gladni, ali sa osmijehom i ako poželite doći u Sarajevo na jednu desetku u pola, smatrat ću da je naša misija bila uspješna", poručio je Tanović u pismu.

Film su na druženju s medijima, prijateljima i gostima festivala predstavili producent Jovan Marjanović i predsjedatelj Povjerenstva Turističke zajednice Županije Sarajevo Kenan Magoda, jedan od partnera filma.

Marjanović je kazao da je Danis Tanović veleposlanik Sarajevo Film Festivala te da film pokazuje koliku vrijednost autor tog kalibra donosi jednom projektu, bio to njegov autorski film ili komedija.

"Tanović je donio jednu dodatnu vrijednost u svakom pogledu - od razvoja ideje, do samih ljudi okupljenih oko filma",  izjavio je Marjanović.

Film pokazuje Sarajevo kakvo do sada nije viđeno na filmskom platnu, smatra Magoda.

"To je ustvari pokazatelj kako kinematografija itekako može biti važna i za razvoj odredišta, kao što je u ovom slučaju Sarajevo, koje je poznato i po dobroj gastronomskoj ponudi", dodao je Magoda uz zahvalu nazočnima i poziv da dođu u Sarajevo.

Publiku su u beogradskoj Kombank dvorani pozdravili glumice i glumci filma Almir Palata, Anja Matković, Helena Vuković, Kerim Čutuna, Izudin Bajrović, Branko Đurić, scenarist Nikola Kuprešanin i producent Jovan Marjanović.

Film "Deset u pola" u ponedjeljak će imati svoju ekskluzivnu projekciju u Cineplex Areni u Novom Sadu.

Tanovićev film "Deset u pola" nastao je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT), i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo. Film je otvorio ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival, a prije Festivala autorskog filma u Beogradu, prikazan je na Zagreb Film Festivalu, kao i na festivalima u Turskoj u Istanbulu - Bosphorus Film Festivalu i u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu.

Regionalni kino-distributer filma "Deset u pola" dugogodišnji je partner Sarajevo Film Festivala Con film grupacija u suradnji s tvrtkama Art Vista i Oskar film.

Komedija "Deset u pola" u kina dolazi 2. decembra, saopćili su iz producentske kuće "Obala Art Centar".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije