Eric Bana glumit će u hrvatskom filmu o zločinima u Vukovaru

Radiosarajevo.ba
Eric Bana glumit će u hrvatskom filmu o zločinima u Vukovaru
Facebook / Bana je glumac hrvatskog porijekla (pravim imenom Eric Banadinović)

Poznati australijski glumac Eric Bana, zvijezda blockbustera Troja, Hulk i Munchen mogao bi igrati u jednom hrvatskom igranom filmu, piše 100posto.hr.

Ovu vijest je objavio producent filma Dominik Galić, otkrivši kako se Bana, inače glumac hrvatskog porijekla (pravim imenom Eric Banadinović) čiji su roditelji krajem pedesetih emigrirali u Njemačku, a potom i Australiju, jako zainteresirao za priču.

Riječ je o filmu Šesti autobus koji bi se trebao početi snimati iduće godine, a uključuje jednu pomalo zaboravljenu priču iz Domovinskog rata. Službeno je, naime, na Ovčaru iz Vukovara išlo pet autobusa vukovarskih zarobljenika koje su srpski vojnici mučili i ubili te pokopali u zajedničku grobnicu. No, Vukovarci i historičari znaju i za postojanje šestog autobusa, iako njegova sudbina nikada nije utvrđena. Upravo tim, misterioznim šestim autobusom, bavit će se i najnoviji film u režiji Eduarda Galića i produkciji njegovog sina Dominika.

 Više o radnji filma možete pročitati na 100posto.hr.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije