Emotivna pjesma Bože Vreće dotiče i najhladnije srce

Radiosarajevo.ba
Emotivna pjesma Bože Vreće dotiče i najhladnije srce
Karizmatični bosanskohercegovački pjevač sevdalinki Božo Vrećo nastavlja oduševljavati svojim izvedbama.

Današnjom objavom spota za emotivnu pjesmu Elma dokazuje nam kako sve što radi radi s mnogo ljubavi, truda i energije i u suradnji s ljudima kojima vjeruje.

Ovu pjesmu je napisao za njegovu Elmu, djevojčicu s kojom se do šeste godine igrao svaki dan, "držali bi se za ruku i dijelili sve male tajne i slatkiše," napisao je Vrećo u opisu upravo objavljenog spota za ovu emotivnu numeru.

"Al’ dođe rat i neki zli ljudi ubiše svu njenu porodicu na kućnom pragu, i nanu i majku i mlađeg brata. Ona je ostala ranjena s metkom koji je prošao kroz obraze i dozivala je majku. Suviše kasno je došla ta hitna pomoć, već je bila iskrvarila. I poslije svih tih godina, sanjao sam je, i u tom snu ona mi kaže: 'Znaš Božo moj, ja te sve čujem kako mi pjevaš i vidim te kako mi plešeš”, pa u snu me zagrli tako jako da kad sam se probudio, bio sam sav mokar od suza i tada, napisao sam ovu predivnu pjesmu, posvećenu njoj, mojoj Elmi, koju neću nikad prestati voljeti."

Kako je naglasio, u spotu ćete vidjeti mlin za kafu kako melje, kao da je čeka da svrati da popiju po fildžan, “da joj svašta ispričam i da mi svašta njena duša kaže…”.

Muziku i tekst potpisuje Božo Vrećo, a lokacije na kojima je sniman spot su: Radimlja, Hutovo blato, Stolac, Blidinje i Dugopolje. Za predivne haljine u spotu zadužen je “Vrećo design”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije