Emilia Clarke o govoru u finalnoj epizodi: Proučavala sam Hitlera i pripremala se

Radiosarajevo.ba
Emilia Clarke o govoru u finalnoj epizodi: Proučavala sam Hitlera i pripremala se
HBO / Emilia Clarke kao Daenerys Targaryen

Britanska glumica Emilia Clarke koja je popularnoj seriji Igra prijestolja utjelovila Daenerys Targaryen, otkrila je za Variety da je za potrebe svog pobjedničkog govora u posljednjoj epizodi serije proučavala diktatore poput Adolfa Hitlera.

"Gledala sam puno snimaka, sada se to čini smiješno, diktatora i moćnih vođa koji nisu na engleskom da vidim mogu li shvatiti što govore iako ne znam jezik. I zbilja sam mogla! Apsolutno možete razumjeti što Hitler govori", rekla je Emilia.

Popularna glumica tvrdi da je našla pravu formulu kako biti što uvjerljivija.

"Pomislila sam, ako mogu vjerovati u svaku riječ koju izgovaram, onda gledatelji neće morati toliko gledati titlove", tvrdi Emilia.

Za ulogu je morala naučiti nepostojeći jezik, a njezin govor je bio poprilično dug. Mjesecima je ostajala budna do kasno u noć.

"Onda se dogodila najčudnija stvar. Došla sam na set, nisam trebala probu i cijeli sam govor izvela savršeno iz prvog pokušaja", rekla je glumica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije