Elton John mora na operaciju, odgođena turneja Europom

0
Radiosarajevo.ba
Elton John mora na operaciju, odgođena turneja Europom
Foto: Printscreen / Elton John

Muzičar Elton John doživio je nezgodu zbog koje mora odgoditi turneju Europom pod nazivom Farewell Yellow Brick Road.

"Na kraju ljetnog odmora nezgodno sam pao na tvrdu površinu i od tada osjećam znatnu bol i nelagodu u kuku. Unatoč fizikalnom i specijalističkom liječenju, bol se pogoršala i dovela je do većih poteškoća u kretanju", objasnio je Elton John u objavi na Twitteru.

"Savjetovali su mi da što prije odem na operaciju kako bih se vratio u kondiciju i kako bih se pobrinuo da ne bude dugotrajnih komplikacija. Ići ću na program intenzivne fizioterapije koji će mi osigurati potpuni oporavak i povratak u punu pokretljivost bez boli", dodao je. 

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Unatoč boli koju osjeća, Elton John će nastupiti 25. septembra na dobrotvornom događaju Global Citizen.

"Ne želim iznevjeriti dobrotvornu organizaciju. Budući da ima samo pet pjesama, vrlo je drugačiji fizički pothvat od sviranja gotovo tri sata svake večeri na turneji i noćnih putovanja iz zemlje u zemlju", kaže muzičar.

Turneja Europom bi se trebala održati 2023. godine.

"Znam koliko su moji obožavatelji strpljivi otkad je zbog COVID-a zaustavljena turneja prošle godine i slama mi se srce što još morate čekati. Potpuno razumijem vaše frustracije nakon godine kakvu smo imali", zaključuje Elton.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije