Elliot lutaju novim muzičkim prostranstvima

Radiosarajevo.ba
Elliot lutaju novim muzičkim prostranstvima
Print Screen / Jasmina Šuta i Miran Kapor, Elliot

Miran Kapor i Jasmina Šuta su Elliot, novi muzički duo iz Mostara, nastao 2019. godine. Ovih dana predstavili su svoju novu pjesmu i spot pod imenom Lutam.

Svaka pjesma koju napišem obilježava period koji proživljavam ili sam proživljavala, pa tako i ova.‘’Lutam’’ je ljubavna pjesma koja nosi priču o tome kako je teško krenuti dalje kada tek izađemo iz toksične ljubavne veze. Upravo zbog toga smo odlučili da pjesma bude otpjevana u etno stilu. Etno pjevanje sa sobom nosi posebnu čežnju, na poseban i vrlo snažan, ali ipak umiljat način priča priču ove pjesme, te smo zato i odlučili da ova pjesma vokalno ide u tom pravcu - kaže o novom singlu Jasmina Šuta.

Pjesma je nastala na jednoj od proba u DK studiju (Mostar Rock School), Barikela (Ervin Husagić) je snimao vokale, te radio mix i edit, a za spot bio je zadužen Dino Kadragić i sniman je na Gatačkom jezeru, Tjentištu i u Sarajevu.

Htjeli smo iskoristiti ovaj momentum i svojoj novoj pjesmi dati bosansko-hercegovački audio-vizuelni pečat. Naravno, tok spota nosi obrnutu priču o ljubavi i povezanosti, te govori sve ono što tekstualno nismo izrazili. Na početku vidite suze, pa svađu, tenzije i kako spot gledate tako su kadrovi sve ljepši i vedriji- i na kraju, Miran i ja se smijemo, prskamo se u vodi – jer, na početku svake veze je sve prelijepo - objašnjava Šuta.

Prvu pjesmu Plastelin objavili su prošle godine, a ove imali u planu svirati na što više festivala, međutim kao i ostalim kolegama iz muzičkog svijeta, planovi su se morali promjeniti. Zbog korona virusa manje se nastupalo ali zato više snimalo - Elliot su objavili 3 pjesme od marta do danas. Pozivaju sve da ih prate putem društvenih mreža, i kometarišu njihove pjesme.




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije