Edo Maajka "prošetao" novog Zlatnog kokera

2
Radiosarajevo.ba
Edo Maajka "prošetao" novog Zlatnog kokera
Promo: Zlatni koker / Zlatni koker; Edo Maajka

Edo Maajka nam dostavlja još jednu (bolno) iskrenu, životnu priču zapakiranu u odličan Kooladeov beat i isto takav video mladog sarajevskog grafičkog dizajnera Dine Hujića.

Zlatni koker treći je singl s novog Edinog albuma kojeg u cijelosti slušamo uskoro. Pjesmama I Like To Dance i Moćno, Edo je najavio album "na beatove", a dosadašnje reakcije ukazuju na činjenicu da ga i publika i struka s nestrpljenjem iščekuju.

Zlatni koker priča o maskiranju, uljepšavanju života raznim filtriranim objavama na društvenim mrežama. Uspoređivanje, "moram biti bolji" stav i konstantna potreba za privlačenjem pažnje mnogima je postalo normalno, jedini način komuniciranja. Iza cijele priče je ego, ljudska karakteristika koja toliko često sve odvede u krivom smjeru i ono s čime se mnogi nikako ne mogu/ne znaju nositi. Ego je tricky, treba s njim znati jer lako zavara, jednom ga nahraniš i postane nezasitan, poručuje Edo i objašnjava nastanak Zlatnog kokera

"Pjesmu sam počeo pisati pred ljeto prošle godine, kao i većinu pjesama koje će biti na albumu "Moćno". U prvom pokušaju bila je fokusirana na notificiranje pa je prvi refren išao prema Dubiozinoj pjesmi "To je zvuk notifikacije. To je himna ove generacije", da bi onda nakon ljeta kod Kooladea složio novi refren i sve ostalo, dok je on istovremeno pravio beat. Slušao sam dosta afrobeat muzike i htio sam nešto plesno kao podlogu, što je Koolade odradio odlično. Htio sam i proširiti pjesmu s notifikacija na nešto što je sama srž problematike, a to je ego, natjecanje u sadržajima, lajkovima, opsesivnom traženju pažnje i još mnogo toga što nas zaokuplja, a u isto vrijeme nam ne čini ni malo dobra u životima. Na kraju je ispalo kao neki nastavak pjesme 'Facebook' "mi je oteo jarane", samo što sam ovdje i ja jedan od otetih... Rek'o bi da smo dobrovoljno oteti."

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Nakon videa za pjesmu 'Moćno', sarajevski dizajner Dino Hujić potpisuje i ovaj fantastičan spot.

"Spot prikazuje pretjeranu želju čovjeka da njegov život bude javno prikazan boljim nego što jeste, da lijepe stvari nisu dovoljne same po sebi već da moraju biti prikazane kao "veće", "bolje" i "zlatnije", sve za par klikova više da bi (vječno gladan) EGO bio nahranjen. " - kaže Dino po čijim uputama su Edo i ekipa Dostave zvuka, u Zagrebu sve snimili, a on potom editirao i zapakirao u još jedan efektan video.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije