Gitarista Duško Šobat objavio novu instrumentalnu kompoziciju

1
Radiosarajevo.ba
Gitarista Duško Šobat objavio novu instrumentalnu kompoziciju
Foto: Jelena Medić / Duško Šobat

Ovaj vrsni gitarista iz BiH sa trenutnom adresom u Beogradu prethodno je objavio gitarsku temu pod nazivom "Đir", koju je uradio u saradnji sa sarajevskim gitaristom Emirom Jugom (ex-Knock Out).

Duško Šobat tj, Duško Šobat Group sada ima i novi instrumental Radost koji će cijeniti svi ljubitelji melodičnog zvuka električne gitare.

"Tema je nastala prije tri godine dok sam još promovisao album Raskoš pa je malo počekala na snimanje jer sam radio na skupljanju materijala za novi album koji završavam i kojeg ću promovisati kroz singlove.
Tema Radost najavljuje ostale teme. Radi se o miksu muzičkih stilova ali ovaj put sa veselijim notama. Inspiracija čitavog albuma je radost življenja i prihvatanja sebe i svjeta u kojem živimo do kraja i uživati u talentu, a svi imamo ponešto", kaže nam Duško.

Do sada je snimio album Raskoš i akustični album obrada sa Liborom Bočekom, a trenutno završava teme na novom albumu te paralelno snima album gdje će se naći teme koje se sviraju samo na akustičnim gitarama. 

Planirana je i promocija muzike Duško Šobat Group na predstojećim festivalima u regionu.



Gitara: Duško Šobat
Bubanj: Filip Premasunac
Bas gitara: Miroslav Gaćeša
Klavijature: Stevan Miljanović
Muzika i aranžman: Duško Šobat
Mix i mastering: Mladen Bojić

[related]https://radiosarajevo.ba/biznis/kompanije/samira-hodzic-iz-sarajeva-je-nestle-zdravo-bakanana-za-2024-godinu/542928?type=trending[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije