Drama u Hollywoodu: Spider-Man više neće biti dio Marvelovih filmova!

Radiosarajevo.ba
Drama u Hollywoodu: Spider-Man više neće biti dio Marvelovih filmova!
PrtScr / Spider-Man

Sony Pictures, studio koji je vlasnik filmskih prava za lik Spider-Mana potvrdio je razlaz sa Disneyem, zbog čega "dobrog spajdija iz susjedstva" više nećemo gledati u Marvelovom Cinematic Univerzumu (MCU).

Vijest je ovo koja je jučer šokirala fanove MCU-a i Spider-Mana, koji je, zahvaljujući Tom Hollandu, konačno briljirao i na filmu, a posljednji nastavak Spider-Man: Far From Home zaradio je više od milijardu dolara, više nego ijedan prethodni film o Čovjeku Pauku...

Spider-Man je bio i važna spona u Avengersima (posljednja dva dijela) te je vijest da će MCU nastaviti bez njega prilično razočarala fanove.

I Sony je sinoć u saopćenju priznao razočarenje, te su otkrili da je do raspada došlo kada je Disney zatražio više para...

"Razočarani smo, ali poštujemo odluku Disneya da Kevin Feige ne bude glavni producent za našeg sljedećeg Spider-Mana", naveli su, izražavajući nadu da će se ovo promijeniti u budućnosti. 

Sonyjevo saopćenje presedan je u filmskoj industriji, u kojoj se ne dešava često da jedan gigant javno osudi drugog, pogotovo apsolutnog vladara Disneya koji je prije deset godina kupio Marvel.

Pregovori dvije kompanije o budućnosti i saradnji trajali su nekoliko mjeseci, a Disney je zahtijevao da se budući filmovi ravnomjerno finansiraju - zarad podijeli 50:50, a da Feige bude samo konsultant. Ipak, Sony nije htio pristati na novu ponudu, već su željeli zadržati stare uslove - a to je da Marvel, tj. Disney ima pravo na pet posto zarade, dok Sony zadržava ostatak. 

Spider-Man je, podsjetimo i to, dio MCU-a postao tek 2015. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije