Dino Merlin dobio nagradu u Hrvatskoj

1
Radiosarajevo.ba
Dino Merlin dobio nagradu u Hrvatskoj
Foto: crorec / Dino Merlin

Hrvatsko diskografsko udruženje je našem Dini Merlinu, jednoj od najvećih muzičkih zvijezda u regiji, dodijelila Top.HR Music Awards, nagradu za streaming izvođača godine.

Top.HR Music Awards se realizira u saradnji Hrvatskog diskografskog udruženja i RTL Hrvatska, a koja je otkrila ko su najuspješniji muzičari u protekloj godini.

Ovo je jedna od najrelevantnijih nagrada jer se dodjeljuje u skladu preciznim podacima dobivenim od radijskog emitiranja i liste HR Top 40, a koja uključuju više od 140 radijskih stanica, zatim od fizičke prodaje te podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.

"Najveća regionalna glazbena zvijezda Dino Merlin, koja je obilježila zadnji kvartal 2020. godine najavom novog albuma i singlovima “Mi” i “Dođi”, dobitnik je nagrade za streaming izvođača godine", navodi se u objavi organizatora.

Streaming singl godine ima Marko Perković Thompson koji je također objavio novi diskografski povratak, a započeo ga je hit singlom “Ne boj se”.

Niti ovogodišnja dodjela nagrada nije mogla proći bez pop zvijezde Mije Dimšić koja ponovno ima najprodavaniji album godine.

Ovog puta riječ je o njezinom trećem albumu “Sretan put” objavljenom u prosincu 2019. godine, a koji je publiku osvojio hitovima “Sretan put”, “Pomiče se sat”, “Unatrag”, “Ovaj grad”, “Cesta do sna” i duetom s Markom Toljom “Sva blaga ovog svijeta”.

Još jedna pop zvijezda obilježila je 2020. godinu, a to je Franka Batelić koja je dobitnica Top.HR Music Awardsa za ženskog izvođača godine i to drugu godinu zaredom. I njezine pjesme nisu silazile s top lista, a tu se posebno ističu “Plan B” i “Prvi osjećaj” dok je obradila i veliki hit Harryja Stylesa “Watermelon Sugar”.

Dio programa posvećen je legendama hrvatske glazbe, Rajku Dujmiću i Krunoslavu Kići Slabincu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije