DiCaprio u novom filmu Quentina Tarantina

Radiosarajevo.ba
DiCaprio u novom filmu Quentina Tarantina
EPA / Leonardo DiCaprio
Oskarovac Leonardo DiCaprio glumit će u novome filmu Quentina Tarantina čiju pozadinu čine događaji povezani s ubistvima članova vođe komune "Family" Charlesa Mansona, no neće glumiti nedavno preminulog zločinca, piše Deadline.

DiCapriova nova uloga  u Tarantinovom filmu prva je nakon osvajanja Oscara za najboljega glavnog glumca u filmu The Revenant.

Ranije su slavni redatelj i poznati glumac surađivali 2012. na filmu Django Unchained

DiCaprio će u novome filmu glumiti jednoga ostarjelog glumca, dok će njegova kolegica iz filma Vuk s Wall Streeta Margot Robbie glumiti ubijenu glumicu Sharon Tate, tada trudnu suprugu redatelja Romana Polanskog

Trenutno se vode pregovori o tomu hoće li se DiCapriju u filmu pridružiti i Tom Cruise, a prethodni pregovori s Bradom Pittom navodno nisu bili uspješni. Po pisanju Varietyja Tarantino je i slavnome Alu Pacinu ponudio ulogu u filmu koju je sam redatelj pisao specijalno za glumca. Potvrđeno je da će jedan od producenata biti David Heyman, producent filmova o Harryju Potteru.

Riječ je o devetome Tarantinovu filmu. Snimanje će započeti u ljeto 2018. godine u Los Angelesu, a film bi premijerno trebao biti prikazan na pedesetu godišnjicu ubistva Sharon Tate i njezinih četvero prijatelja. Ubistvo se dogodilo 9. augusta 1969. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije