DiCaprio i De Niro zajedno u novom Scoreseovom filmu

Radiosarajevo.ba
DiCaprio i De Niro zajedno u novom Scoreseovom filmu
Foto: EPA / Rober De Niro, Martin Scosei Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio potvrdio da će s Robert De Nirom igrati u novom filmu Martin Scoresea Killers of the Flower Moon(Ubice Mjesečevog Cvijeta).

Ova dva sjajna glumca igrala su skupa 1993. godine u flimu This Boy's Life, a DiCaprio je najavio saradnju na dodjeli nagrada Screen Actors Guild.

Informacija više: Flower Moon je termin koji se na engleskom jeziku koristi da označi pun Mjesec u maju.

Novi film je baziran na knjizi Killers of the Flowe Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI, koju je napisao David Grann.

Grannova knjiga je smještena u 1920-tim godinama, a priča prati porodicu iz Nativnog američkog plemena, koje je poznatije kao Osage Nation. Oni su u ovom periodu bili najbogatiji ljudi na svijetu, nakon što je nafta pronađena na njihovoj zemlji.

Naftna groznica koja je počela u prvom kvartalu 20. stoljeća rezultirala je masovnim ubistvom Osaga plemena, a što je ujedno bio i jedan od prvih slučajeva koje je FBI vodio.

DiCaprio je do sada sa Scorseseom radio na šest film, a to su: Gangs of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island i The Wolf of Wall Street.

Snimanje bi trebalo početi u martu ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije