Deset filmova koje s nestrpljenjem isčekujemo u narednoj godini

Radiosarajevo.ba
Deset filmova koje s nestrpljenjem isčekujemo u narednoj godini
Foto: Printscreen / Tenet

Ova godina definitivno je bila spektakularna godina za filmove, a 2020. nam daje još više razloga za uzbuđenje zbog naslova o kojima već sada svi bruje.

Mashable je iz tog razloga sastavio popis 10 najiščekivanijih filmova koji dolaze u kina tokom iduće godine.

Birds of Prey (7. februara)

Prvi put smo Margot Robbie u ulozi Harley Quinn upoznali 2016. godine u Suicide Squadu, a iduće dobiva svoj samostalni nastavak koji ekipa nestrpljivo iščekuje. Rediteljica filma je Cathy Yan, a obožavatelji DC Comics junaka u februaru će moći uživati u zabavnoj akciji ove antijunakinje.

The Photograph (14. februara)

U režiji Stelle Meghie film The Photograph prati Mae (Issa Rae) i Michaela (LaKeith Stanfield) kojima se dogodi neočekivana romansa koja se zakomplicira zbog nedavnih otkrića o ljubavnom životu njene pokojne majke. U ovoj romantičnoj komediji moći ćete uživati na Valentinovo jer upravo tada i izlazi.

A Quiet Place Part II (20.mart)

Skoro dvije godine su prošle od kada je izašao prvi dio ovog horora, a iduće već dolazi njegov zastrašujući nastavak. 

 

No Time to Die (8. april)

Daniel Craig ponovno se vraća u ulozi Jamesa Bonda, a ovo mu je ujedno i posljednji put da će glumiti agenta 007. Film je režirao Cary Joji Fukunaga, a osim Craiga, pojavit će se još neka poznata imena poput Ramija Maleka, Léa Seydouxa i Bena Whishawa.

Promising Young Woman (17.april)

Radnja se vrti oko mlade djevojke koja je pretrpjela tragične događaje u prošlosti zbog kojih traži osvetu za sve muškarce koji su joj stali na put. Glavnu ulogu nosi poznata holivudska glumica Carey Mulligan.

Soul (19. juna)

Pixar se napokon 2020. godine vraća u kina s dva nova filma od kojih je jedan dobio pohvale kao jedan od najkreativnijih koncepata dosad. Glavnom liku u animiranom filmu, učitelju glazbenog u srednjoj školi koji gaji duboku strast prema jazzu, glas daje Jamie Foxx.

In the Heights (26. juni)

Mjuzikl za koji je glazbu napravio Lin Manuel Miranda prema knjizi Quiare Alegríe Hudes izlazi u lipnju iduće godine, a prati latinoamerički zajednicu u njujorškom kvartu Washington Heights.

 

Tenet (17. juli)

Iako možda ne znamo mnogo detalja o nadolazećem filmu, mnogi ga već sad smatraju remek-djelom. Film se vrti oko međunarodne špijunaže, putovanja u vremenu i evolucije. Blockbuster okuplja odličnu glumačku postavu, Johna Davida Washingtona, Roberta Pattinsona, Elizabeth Debicki, Aarona Taylora Johnsona, Michaela Cainea i ostale. Redatelj filma jedan je od najznačajnijih redatelja današnjice Christopher Nolan.

Last Night in Soho (25. septembar)

Film se vrti oko mlade žene (Thomasin McKenzie) koja je opsjednuta 60-im godinama, a u jednom trenutku dobiva priliku i živjeti u tom desetljeću zahvaljujući čudnoj vezi s jednom drugom ženom (Anya Taylor-Joy). Film je opisan kao psihološki horor.

The Eternals (6. novembra)

Kao šećer na kraju novi je Marvelov film nastao pod redateljskom palicom Chloéa Zhaoa. Film tek u kina dolazi u novembru iduće godine, a u njemu će glumiti neka od najpoznatijih glumačkih imena, Angelina Jolie, Salma Hayek, Richard Madden, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije